Årets Pædagogiske Læringscenter 2017

Temaet for nominering til Årets Pædagogiske Læringscenter 2017 var PLC og kunst i skolen. I udvælgelsen af finalister blandt de nominerede blev der både lagt vægt på PLC's rolle som formidler af kunst, på PLC's og skolens samarbejde med kunstnere, på bredden i udbuddet af kunst og PLC's æstetiske, fysiske indretning. Prisen blev overrakt i forbindelse med KFPLC Kulturevent 2017 der afholdtes fredag den 28. april på Hotel Legoland, hvor vinderen blev kåret. De tre finalister havde alle gode bud på temaet, og marginaler skilte vinderen fra de to andenpræmievindere. Læs her en artikel om, hvem der var de tre finalister, og hvordan præmierne fordelte sig.

Som det har været tilfældet de foregående år, var der også i 2017 flotte præmier til de tre skoler, som var heldige at komme gennem nåleøjet og komme i finalen. Læs om årets førstepræmie, der blev sponsoreret af forlaget Tellerup her, om den ene andenpræmie, der blev sponsoreret af Bibelselskabets forlag her og om den anden andenpræmie, der blev sponsoreret af forlaget Høst & Søn her.

Læs også artikler her og her om bibliotekssøgespillet BIBgame, der er udviklet til at optimere børns søgning i Cicero Web. Spillet er udviklet i samarbejde med blandt andet Systematic Library & Learning.

Vinderen af titlen Årets Pædagogiske Læringscenter 2017 blev Søndersøskolen i Værløse, Furesø Kommune, hvor PLC er bred formidler af kunst, har stort samarbejde med kunstnere og en flot æstetisk indretning.

Prisen blev overrakt af Vice President Martin Brøchner-Mortensen fra prisens hovedsponsor Systematic Library & Learning.

Foruden titlen vandt skolen blandt andet et klassesæt af romanen Skyriel, der er 1. bind i Lene Dybdals trilogi Ovanienprofetierne. Præmien blev overrakt af Christian K. Worm, Tellerups Forlag, som havde sponsoreret den.

Med til præmien hørte også som synligt bevis på prisen et sprudlende glad og farverigt billede, lavet efter forlæg af et maleri af Emma Linding Thomsen, Billund billedskole. Billedet blev overrakt af kunstneren selv.

Den ene andenpræmievinder blev Hjordkær Skole i Rødekro, Aabenraa Kommune. Denne skole vandt et klassesæt af de fem bind, der udgør Bibelen fortalt i manga med tilhørende lærervejledning fra Bibelselskabet, som sponsorerede præmien.

Den anden andenpræmievinder blev Utterslev Skole i Københavns Kommune. Skolen vandt en kasse med alsidigt, blandet "læseguf" i alle genrer til alle aldre. Denne præmie var sponsoreret af forlaget Høst & Søn, som donerede bøgerne.