Årets Pædagogiske Læringscenter 2018

Temaet for nominering var PLC og kreativ litteraturformidling. I udvælgelsen af finalister blev der lagt særlig vægt på kreativitet, både i måden at formidle på i hverdagen og på særlige projekter, arrangementer og "opfindelser".

Der var i år så mange spændende bud på, hvordan litteratur kan formidles kreativt, at det var umuligt for foreningens faglige udvalg blot at udpege tre finalister, der måtte en semifinale med fem skoler til. De udvalgte fem PLC'er blev besøgt, og efterfølgende kunne foreningens bestyrelse på en hårsbred udpege vinderen og de to øvrige finalister. Prisen blev overrakt i forbindelse med foreningens årsmøde den 20. april på Det Ny Teater i København.

Klik her for at se en præsentation af årets vindere.

Også i år var der fine præmier til de tre skoler, der endte i finalen. Læs om årets førstepræmie, der blev sponsoreret af Lammhults Biblioteksdesign her, om den ene andenpræmie, der blev sponsoreret af Straarup & Co her og om den anden andenpræmie, der blev sponsoreret af Tellerup her.

Årets Pædagogiske Læringscenter præsenteres i samarbejde med hovedsponsor Systematic.

Vinderen af titlen Årets Pædagogiske Læringscenter 2018 blev Billundskolen, Billund Kommune, der anvender mange forskellige kreative metoder til at formidle litteraturen, har litterære projekter og anvender litteraturen aktivt til at tackle hverdagens udfordringer.

Vice President Martin Brøchner-Mortensen fra prisens hovedsponsor Systematic, der stod for prisoverrækkelsen og præsentation af de fem semiifinalister og tre finalister, sørgede med god humor for, at spændingen kunne bevares til det sidste.

Foruden titlen vandt skolen et gavekort på 20.000 kr. til indkøb i BCI eurobib directs webshop. Derudover et konsulentbesøg og tre arkitkttimer. Præmien blev overrakt af Unni Iwanczuk fra Lammhults Biblioteksdesign, der havde sponsoreret præmien.

Som synligt bevis på titlen modtog skolen som et børnekunstnerisk udtryk endvidere et originalt kunstværk malet over temaet Litteraturens betydning af tre elever fra sidste års vinderskole, Søndersøskolen i Værløse. De tre elever var til stede og overrakte selv maleriet.

Den ene andenpræmie, der bestod af en kasse blandet indskolings-letlæsningskasse fra Tellerup til en værdi af 5.000 kr., gik til Harboøre Skole i Lemvig Kommune.  Præmien blev overrakt af salgschef Christian Kildegaard Worm fra Tellerup, der havde sponsoreret præmien.

Den anden andenpræmie, der bestod af en check på 5.000 kr. til "frit valg på alle hylder" blandt titlerne udgivet af Straarup & Co, gik til Fredensborg Skole i Fredensborg Kommune. Præmien blev overrakt af forlægger Per Straarup Søndergaard, som havde sporsoreret præmien.

Der var også præmier til de to skoler, der endte på en flot tredjeplads plads lige uden for finalen. Den ene tredjepræmie, der bestod af en Fishy væghængt eksponeringshyld fra Lammhults Biblioteksdesign, gik til Bavnehøjskolen i Favrskov Kommune.

Den anden tredjepræmie, der ligeledes bestod af en Fishy væghængt eksponeringshylde fra Lammhults Biblioteksdesign, gik til Hjørring Private Realskole i Hjørring Kommune. De to tredjepræmier blev overrakt af Martin Brøchner-Mortensen fra Systematic.