Årets Skolebibliotek 2013

Årets tema for nominering var Digital formidling og vejledning.

Årets Skolebibliotek præsenteres i samarbejde med hovedsponsor Dantek Library Solutions.

Vinderen af titlen Årets Skolebibliotek 2012-2013 blev Falkenborgskolen i Frederikssund Kommune.

Prisen blev overrakt på Kommunernes Skolebiblioteksforeings årsmøde den 3. maj 2013 i København.

Morten Jensen fra Falkenborgskolen i Frederikssund Kommune lykønskes med titlen.

Susanne Kaa Munk, Falkenborgskolen, fremviser stolt det flotte kunstværk skabt af børn fra Billedskolen i Billund.

Ud over æren vandt Falkenborgskolen en præmie baseret på forlaget Høst & Søns udgivelse TAVS i form af et "klassesæt" i valgfri kombination af bogen i trykt form og licenser til app'en, der blev udviklet i projektet Litteraturlæsning med nye medier - fra e-bog til i-bog (læs mere om projektet under menupunktet Projekter m.v. - Gennemførte projekter) samt introduktion til et eksemplarisk undervisningsforløb og besøg af forfatter Camilla Hübbe og illustrator Rasmus Meisler.

Som fysisk symbol på prisen modtog Falkenborgskolen et unikt kunstværk i glas skabt specielt til lejligheden af Billedskolen i Billund.

I finalen var ud over Falkenborgskolen Hjallerup Skole i Brønderslev Kommune og Houlkærskolen i Viborg Kommune, som hver modtog en flot andenpræmie bestående af henholdsvis et klassesæt af Bibelselskabets Manga Messias og Manga Metamorfose og et klassesæt af Glenn Ringtveds bog En god dreng fra forlaget Gyldendal med tilhørende forfatterbesøg.

Direktør Renate Nielsen fra hovedsponsor Dantek Library Solutions (th.) overrakte Gyldendals præmie til repræsentanterne fra Houlkærskolen i Viborg.

En repræsentant fra Bibelselskabet overrakte selv sin præmi til repræsentanterne fra Hjallerup Skole i Brønderslev.