Litteraturens ansigter 2017

Undertitlen på årets litteraturkonference, der afholdtes i samarbejde mellem Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre og forlagene Gyldendal, Carlsen og Høst & Søn var Moderne børnelitteratur.

Igen havde ca. 230 deltagere fundet vej til de to konferencer, der blev afholdt henholdsvis den 4. oktober i Billund og den 9. oktober i København.

Årets taler var lærebogsforfatter og kursusinstruktør Trine May, der talte over emnet Tillykke til den moderne børnelitteratur - Arven fra '67.

Derefter fremlagde marketingchef Dennis Glintborg en række udgivelser fra Gyldendal, forlagschef Christian Bach fremlagde udgivelser fra Carlsen og marketingkonsulent Lisa Gardum Andersen stod for fremlæggelsen af Høst & Søns udgivelsen, i København flankeret af praktikant Amanda Sandegaard.

Forlagene havde medbragt en lang række af deres udgivelser, og i pauserne var der rig lejlighed til at se på bøgerne og tale med forlæggerne om de enkelte titler. Ligesom de tidligere år blev der naturligvis også budt på kaffe og kage.

Se link til forlagenes præsentationer her: Gyldendal, Carlsen, Høst & Søn.

Konferencen blev sluttet af med overrækkelse af Læringscentrenes Forfatterpris 2017 ved Edvard Pedersens Biblioteksfond. Prisen, der gik til forfatter Tina Sakura Bestle og illustrator Anna Jacobina Jacobsen for Hund, blev overrakt af foreningens formand Liselotte Hillestrøm. Læs hele prisoverrækkelsestalen og se flere billeder fra prisoverrækkelsen her.

Efter begge konferencer signerede de to prismodtagere sædvanen tro plakater med guldpen.