Litteraturens ansigter 2018

Undertitlen på årets litteraturkonference, der afholdtes i samarbejde mellem Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre og forlagene Gyldendal, Carlsen og Høst & Søn var Multimodalitet og billeder, billeder, billeder...

Igen havde flere end 200 deltagere fundet vej til de to konferencer, der blev afholdt henholdsvis den 3. oktober i Billund og den 8. oktober i København.

Årets taler var forfatter, lektor, Ph.d. Ayoe Quist Henkel, der talte over emnet Børnebøger med billeder og andre bevægende udtryksformer.

PDF af Ayoe Quist Henkels slides kan ses her.

Derefter fremlagde forlagschef Christian Bach udgivelser fra Carlsen, marketingkonsulent Lisa Gardum Andersen stod for fremlæggelsen af Høst & Søns udgivelser, og Dennis Glintborg fremlagde udgivelser fra Gyldendal flankeret af Camilla Skov Lund.

Forlagene havde medbragt en lang række af deres udgivelser, og i pauserne var der rig lejlighed til at se på bøgerne og tale med forlæggerne om de enkelte titler. Ligesom de tidligere år blev der naturligvis også budt på kaffe og kage.

Konferencerne blev sluttet af med overrækkelse af Læringscentrenes Forfatterpris 2018 ved Edvard Pedersens Biblioteksfond. Prisen, der gik til Anne Sofie Hammer for hendes forfatterskab symboliseret i Vi ses, Pellerøv, der i Billund blev overrakt af foreningens formand Michael Nøhr og i København af foreningens næstformand Klaus Svensson. Læs hele prisoverrækkelsestalen her.

På begge konferencer havde prismodtageren et indlæg og signerede plakater med guldpen til deltagerne.