Litteraturens ansigter 2019

Undertitlen på årets litteraturkonference, der afholdtes i samarbejde mellem Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre og forlagene Gyldendal, Carlsen og Høst & Søn var Faglitteratur for børn.

Igen havde flere end 150 deltagere fundet vej til de to konferencer, der blev afholdt henholdsvis den 2. oktober i Billund og den 7. oktober på foreningens adresse i Rønnede.

Årets taler var børnebibliotekar Anja Kirk Berthelsen, Lemvig Bibliotek, der talte over emnet Faglitteratur for børn, som hun havde undersøgt grundigt i forbindelse med sin Master i børnelitteratur.

Derefter fremlagde Dennis Glintborg udgivelser fra Høst & Søn, Camilla Skov Lund stod for fremlæggelsen af Gyldendals udgivelser, og Christian Bach fremlagde udgivelser fra Carlsen.

Forlagene havde medbragt en lang række af deres udgivelser, og i pauserne var der rig lejlighed til at se på bøgerne og tale med forlæggerne om de enkelte titler. Ligesom de tidligere år blev der naturligvis også budt på kaffe og kage.

Konferencerne blev sluttet af med overrækkelse af Læringscentrenes Forfatterpris 2019 ved Edvard Pedersens Biblioteksfond. Prisen, der gik til Marianne Iben Hansen for hendes forfatterskab symboliseret i Lille frøken Pingelpot, blev i Billund overrakt af foreningens formand Michael Nøhr og i Rønnede af foreningens næstformand Klaus Svensson. Læs hele prisoverrækkelsestalen her.

Begge konferencer blev rundet af med et indlæg, hvor prismodtageren fortalte om sit arbejde med rim og vers, læste op af bogen og rappede med deltagerne. Naturligvis blev der i lighed med tidligere år signeret plakater til deltagerne.