Litteraturens ansigter 2015

litteraturkonference 2015Undertitlen på årets litteraturkonference, der afholdes i samarbejde mellem Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre og forlagene Gyldendal, Carlsen og Høst & Søn/Rosinante & Co. var Overgangen fra tweens til YA.

Klik på billedet af programmet for at åbne som PDF.

Flere end 220 deltagere havde fundet vej til de to konferencer, der blev afholdt henholdsvis den 6. oktober i Horsens og den 8. oktober i København. På konferencerne fremlagde Anette Øster en række udgivelser fra Høst & Søn / Rosinante & Co., Lotte Lykke Simonsen fremlagde udgivelser fra Carlsen / Lindhardt og Ringhof og Christian Bach fremlagde udgivelser fra Gyldendal. Alle havde de også bud på, hvordan betegnelserne tween og YA er kommet ind i billedet, og hvordan ordene blev betragtet på netop deres forlag.

Forlagene havde medbragt en lang række af deres udgivelser, og i pauserne var der rig lejlighed til at se på bøgerne og tale med forlæggerne om de enkelte titler.

Se link til Forlaget Carlsens PowerPoint præsentation her.

Grundet akut sygdom få dage før konferencens afholdelse blev indlægget Galskab i meningen afholdt af Steffen Larsen i stedet for Eiler Jensen. Klik her for at downloade Steffen Larsens bogliste.

Efter forlagenes og Steffen Larsens indlæg var der overrækkelse af Læringscentrenes Forfatterpris 2015 ved Edvard Pedersens Biblioteksfond. Prisen gik til Manu Sareen for serierne om Iqbal Farooq og de små omvendte eventyr med Mohammed. Læs hele prisoverrækkelsestalen her.

Efter prisoverrækkelsen talte Manu Sareen til deltagerne og signerede plakater med guldpen.