Årsmøde 2016

Årsmødet 2016 blev afholdt fredag den 29. april i Den Gamle By i Aarhus. Årsmødets tema var Det pædagogiske læringscenter som kulturformidler.

 

Selve årsmødet foregik i Hobrohuset, som dannede en hyggelig ramme om mødet.

Foreningens formand Liselotte Hillestrøm bød velkommen, hvorefter dagens program for alvor gik i gang.

Der var stor opmærksomhed og spændt forventning hos de fremmødte deltagerne, der for at få pladsen til at række var bænket i biografopstilling.

Dagens første indlæg var en videohilsen fra minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby, der desværre ikke selv kunne være til stede. Klik her for at se hele videoen.

Dernæst fortalte formidlingsudvikler Anne Mette Høncke, kunstmuseet ARoS om kunstoplevelser som en vej til (selv)indsigt og om formidling af kunst til børn.

Fomidlingschef Marianne Grymer Bargeman fortalte om kunstmuseet ARoS' nye tiltag med oprettelse af formidlingscenter "Museion", der skal styrke kunstoplevelsen.


Derefter bød årsmødet på en kulturel rundvisning i Den Moderne By - 1974 - vores egen tid på museum. I tre hold blev deltagerne guidet rundt i bygningerne og baggårde m.m. Her stemningsbilleder fra en af turene, der blandt andet bød på besøg i autentisk indrettede butikker og lejligheder. 


Ved deltagernes ankomst og i pauserne var der mulighed for at passiare med hinanden og besigtige de udstillinger, som sponsorerne bag Årets Pædagogiske Læringscenter 2016 havde medbragt, ligesom man kunne komme i dialog med udstillerne om deres produkter.

Efter rundvisning og frokost var der overrækkelse af prisen Årets Pædagogiske Læringscenter 2016 (læs mere og se flere billeder m.v. fra prisoverrækkelsen under menupunktet Årets Pædagogiske Læringscenter 2016) og et inspirerende indlæg af forfatter og foredragsholder Erik Lindsø, der causerede over nytten ved unyttig viden og om, at et samfund uden tro, håb og eventyr kun har pengene tilbage.

Årsmødet afsluttedes med generalforsamling, hvor Liselotte Hillestrøm blandt andet forelagde formandens beretning for foreningsåret 2015/2016. Dirigent for generalforsamlingen var bestyrelsesmedlem Steffen Rasmussen. Formandens beretning kan læses/downloades her.