Blog

Anmeldelse af gode gys
En af gysenes mestre, Kenneth Bøgh Andersen, har gjort det igen Vintertid er gyse-tid. Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen har fundet en bog med god samling gys, som han anmelder her: Det helt særlige ved denne udgivelse - på i alt 10 gyserhistorier - er, at de alle har været udgivet før, men til skolebrug! Nu relanceres de så og til en lidt ældre læsergruppe - tweens - og det er fint. De historier skal med det samme bydes velkommen på markedet, for Kenneth Bøgh Andersen kan skrue et ganske godt g..
Reportage fra statusseminar
Statusseminar for børne- og ungdomslitteratur 2018 IBBY Danmark - Selskabet for Børnelitteratur - afholdt i januar Statusseminar. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med og fortæller følgende: Der er nu endegyldigt skabt en fast tradition for IBBY’s Statusseminar over årets udgivelser indenfor børne- og ungdomslitteraturen, idet det nu er tredje gang, det afvikles med stor tilslutning fra hele det børnelitterære landskab i form af forlag, forfattere, skoler, biblioteker og mange flere - små t..
Anmeldelse af Anne Marie Donslunds Jagten
Tankevækkende og vedkommende serie Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen anmelder her det første af tre bind i Anne Marie Donslunds socialrealistiske spændingsserie Jagten. Alineas Sort Læseklub udsender en samlet buket, et trekløver af i alt tre titler - Undercover, Branden og Kidnappet - af Anne Marie Donslund. De tre kan læses uafhængigt af hinanden som selvstændige titler, de er alle læsebearbejdet, letlæst med stor skrift og henvendt til tweengruppen. Det er bøger fra den virkelige verden..
Reportage fra Skjalm Hvide Konferencen 2017
Det pædagogiske læringscenter - Tæt på praksis! Børn & Bøgers anmelder og journalist var sædvanen tro med på den traditionsrige konference og sender denne reportage fra arrangementet: I den lille landsby Jørlunde i Nordsjælland ligger det fine hotel og konferencecenter Skjalm Hvide opkaldt efter høvdingen Skjalm Hvide - fra først i 1000-tallet - der havde store jordbesiddelser og var nært tilknyttet kong Erik Ejegod, som i øvrigt var født i Slangerup, få kilometer fra Jørlunde, o..
Anmeldelse af Sarah Engels Valget
Valget mellem samvittighed og succes. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har i stakken af anmelderbøger fundet frem til en vigtig og nødvendig YA-roman, som han her anmelder: Når man går til valgurnerne, hvad enten til Folketings-, Kommunal- eller Regionsvalg, så siger man, at man går ned i valglokalet og stemmer. Man afgiver sin stemme. Jo ikke på den måde, at man afleverer sit fornemste instrument, stemmen, men at man på en seddel og med et kryds tilkendegiver, hvilken person eller hvilket parti man f..
Samtale med en ny forlægger
Et nyt forlag har set dagens lys! Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen har på Bogforum i Bella talt med Per Straarup Søndergaard, der har startet et nyt forlag til udgivelse af specialpædagogisk litteratur: Straarup&Co: Man tænker, det er da ikke muligt for et nyt forlag at kaste sig ind på det i forvejen tætpakkede forlags- og børnebogsmarked med over 2.000 årlige udgivelser. Men det er det, for på netop afviklede Bogforum i Bella havde dette nye forlag - Straarup&Co - sneget sig ind med en markan..
Anmeldelse af endnu en julebog
Herlig udgivelse med klassisk stof Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen runderer Børn & Bøgers lille serie af juleanmeldelser af med at anmelde Gyldendals store julebog for de små: Så er der virkelig dømt jul. Gyldendal har begået en herlig julebog med det hele. Nye og gamle fortællinger, julesange - juleopskrifter og juleaktiviteter. Her er bestemt noget at tage sig til i den lange, søde ventetid - indtil den 24. december.   Små julefortællinger Det hele starter med Siri Melchiors Rita..
Anmeldelse af Bent Hallers nye bog Hegnet
At vælge det ukendte frem for det kendte Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere Bent Hallers veloplagte, velskrevne og stærkt humoristiske historie om Albino og Ooz. Den østrigske filosof Ludwig Wittgenstein (1889-1951) skrev sine Filosofiske undersøgelser (1953), hvor han opfandt begrebet sprogspil. Når sproget er et spil, antydes det også, at sproget udfoldes efter bestemte regler, uden hvilke det ville være meningsløst. Disse regler kan imidlertid reguleres i det uendelige, alt efter hvi..
Anmeldelse af fem nye bøger til julelæsning
Nu er det altså juletid igen… Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har i reolen fundet og anmelder nogle fornøjelige bøger til den søde juletid. Han starter med Bjarne Reuters   En nat i Betlehem: Jeg vil fortælle dig om en nat, der begyndte som alle andre nætter, men som endte som ingen anden nat… Vi hører om en dreng fra Betlehem, Davids by. Boaz hedder han, og han kender en fortælling, selvfølgelig gør han det, for den fortælling kender alle. Siden har vi vænn..
Rapport fra konsulentkonferencen 2017
Sæt din rolle i spil - fra vejleder til læring i fællesskaber Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med, da Danmarks IT- og Vejlederforening og Pædagogisk LæringsCenterforening inviterede til den årlige konsulentkonference på Signatur - Hotel Haraldskær, som ligger smukt ved Vejle Å cirka 10 km fra Vejle. Kent Poulsen skriver: Den efterhånden over tyve år gamle, traditionsrige konference er tydeligvis blevet et vigtigt forum og netværk for gruppen – denne gang med mange nye ansigte..
Anmeldelse af et par af årets julehistorier
Sofie Maria Brand: Jul i andre lande Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen har været en tur omkring boghylden og anmelder nogle nye udgivelser til at hygge sig med op til jul. Hvis man gik rundt og troede at julemiddagen enten er andesteg eller flæskesteg eller måske begge dele som i Danmark, så er denne herlige fagbog fra Gyldendal et godt sted at starte og få rettet den fejl og se den mangfoldighed og diversitet, der udspiller sig jorden rundt ved denne højtid. Bogen beskæftiger sig med i alt 24 - sic! - lande og kap..
Anmeldelse af Ravnens hvisken, bog 1 og 2
Kan Ragnarok forhindres? Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen har fordybet sig i de to første bind af Malene Sølvstens trilogi Ravnens hvisken, som han anmelder: Vi befinder os i Jylland, nærmere bestemt i Ravnssted. Anne er 17 år og skal starte i gymnasiet. Anne lever alene. Hun ved ikke rigtig, hvad det er med hendes forældre, kun at hun blev forladt af dem, da hun var ganske lille. Nu bor hun alene i en lille lejlighed sammen med hunden Monster, som virkelig er monstrøs og god til at passe på hende. Anne er under..
Interview med Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel
Tingene er jo aldrig helt sorte eller hvide Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen har talt med ophavsmændene til den grafiske roman Skæbnemageren. Han skriver: Jeg skal mødes med Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel på Høst & Søns forlag. Jeg glæder mig til at tale med dem, for det er to, hhv. forfatter og illustrator, som jeg nyder kendskabet til. Kenneth Bøgh Andersens bøger har jeg læst på stribe, og Lars Gabel fik jeg for første gang øje på og blev meget beg..
Anmeldelse af 3. bind af trilogien Ravneringene
Når krigen er forbi – hvad så? Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har kastet sig over det sindsoprivende spændende og længe ventede tredje og sidste bind af af Siri Pettersens serie, Ravneringene, Evnen, som han anmelder: I andet bind, Råddenskab, er Hirka i menneskenes land, nærmere bestemt i London. Her møder hun nogle karakterer, som får stor betydning for hende - på enhver måde. Det drejer sig om Graal og Naiell, som angiveligt er brødre, men med hver sin mission og på hver si..
Viser 1 til 14 af 133 (10 sider)