Blog

Anmeldelse af Kåre Bluitgens Uønsket
Der er ikke plads til alle Børn & Bøgers redaktør Gitte Frausing er faldet for og anmelder her en lille, fin fortælling, som er let at læse, men svær at glemme. Da undertegnede fik denne udgivelse i hånden, vidste jeg ikke lige, hvad jeg skulle synes. På den ene side så bogen lidt kedelig ud, og på den anden side var der noget dragende ved den: En enkel forside holdt i sart, lys blå, hvor en en sammenbidt, koncentreret håndboldpige træder frem i sort streg i en hvid cirkel på midten. Den korte bagside..
Reportage fra BibMedia-arrangement
Et træf i ingenmandsland Børn & Bøgers journalist og anmelder Steffen Larsen har været til bogkomsammen i Odense sammen med andre søgende sjæle. Hvad får hundredevis af bibliotekarer (og andre mennesker) til at tage til Odense på en solvarm onsdag i september efter indbydelse fra firmaet BibMedia, der tidligere hed Biblioketsmedier? Kom de for at lære, hvordan man plaster en bog? Kom de for at opleve verdens første containerbibliotek, som lidt pænere hedder en Bib(box), eller kom de for at se det store, velsmurte mask..
Samlet anmeldelse af tre nye billedbøger
Marianne Iben Hansen: Lille frøken Pingelpot. Illustreret af Charlotte Pardi. Gyldendal, 36 sider, 229,95 kr.   Vers, rim og dunkle toner Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har udvalgt sig og anmelder tre smukke billedbøger; først Marianne Iben Hansens Lille frøken Pingelpot med illustration af Charlotte Pardi, så hendes Kroppen - Rim og mirakler med illustration af Peter Bay Alexandersen og sidst Tina Sakura Bestles Bezunk og Egernet med illustration af Teddy Kristiansen.   Lille frøken Pingelpot Allered..
Interview med Ida-Marie Rendtorff
At forlade alt uden at vide, hvad man får. Således indleder Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen sit interview: Jeg er taget til Espergærde for at tale med Ida-Marie Rendtorff om hendes trilogi Skyggefolket. Jeg interviewede hende også på Fantasybogmessen på Herlufsholm. Og der havde jeg lidt svært ved at se, at hendes bøger (dengang var endnu kun de to første bind udkommet) var fantasy.   Handlingen I det første bind, Månemenneske, erfarer vi, hvordan hovedpersonen Lass lever i et fre..
Anmeldelse af Louis Jensens Manden med nøglehullerne
Virkeligheden efterprøvet Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på Louis Jensens novellesamling Manden med nøglehullerne - 18 magiske fortællinger, der alle indeholder et væld af bedrageriske elementer. Hvad vil det i grunden sige at bedrage? Når man bedrager andre, sker det ved, at den bedragne indgives falske forestillinger om, hvad der faktuelt set er tilfældet - altså hvad der er sandt. Lad os tage et eksempel. Stein Bagger havde i sin tid held til at indgive de mennesker, der investere..
Hovedet på bloggen: Noget om anmeldelser
I skildpaddeland Børn & Bøgers litteraturskribent Steffen Larsen har gjort sig nogle tanker om, hvordan det kan være, at anmeldelser af bøger er, som de er: Jeg burde ikke skrive det her. Men nu gør jeg det. I snart et år har jeg undret mig over, hvorledes kult- og YA-forfatter John Greenes seneste roman Skildpadder hele vejen ned har kunnet få så bragende gode anmeldelser, når den efter min smag er ringe udtænkt, plat og dårlig skrevet. Jeg har flere andre ord parat såsom tåkrøllende, men jeg hold..
Avisen i Undervisningen – 2018
Interview med frontløberen Aslak Gottlieb. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen har opsøgt Aslak Gottlieb, som er en af frontløberne, for at høre mere om det 25 år gamle projekt Avisen i Undervisningen. Det er indiskutabelt et af landets absolut stærkeste undervisningsprojekter, vi her ”besøger”; det gennem årtier udviklede projekt Avisen i Undervisningen, som nu har lanceret temaet for 2018 - Drømme. Avisen i Undervisningen er i virkeligheden en landsdækkende konkurrence for 6.-10. ..
Pluk fra boghylden
Når løgne tager overhånd Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen har været omkring boghylden og fundet Kristoffer J. Andersens spændende roman Shitstorm, som anmeldes: Det er en letlæst og letflydende, spændende ungdomsroman om en af tidens helt store digitale udfordringer, nemlig brugen af de sociale medier på godt og ondt. Her mest ondt, som også titlen antyder og lever helt op til.   Starter i det små De to gode kammerater Jonas og Anton er i skolen og i det almindelige ungdomsliv, som udfolde..
Rapport fra havfruetræf i Hirtshals
Man skal nok være en havfrue for helt at forstå det Børn & Bøgers udsendte journalist Steffen Larsen dykker ned i en verden, som ikke findes: Det gode ved havfruer er, at de ikke findes. Eller rettere: De findes i lige så mange varianter, som der er mennesker. Havfruer er fake news, og det har de det bedst med. Hvis du vil møde dem, skal du lade være med at lede. Hvis du vil se dem, skal du ikke kigge. Sådan er det med havfruer.   Man skal ikke lade sig forlokke Børn & Bøger tropper op i Hirtshals til havfruetr&..
Anmeldelse af Søren Jessens roman Alt på spil
Ondskab har det med at smitte Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på Søren Jessens opfølgere til Liv på spil; Alt på spil, som her anmeldes: Ondskab har det med at smitte, havde hun læst et sted. Hun havde slet ikke lyst til at blande sig med andre mennesker. Verden var afskyelig. Lisa er ensom, forladt og et outcast. Selv om hun så langt er den bedste i klassen, hjælper det hende ikke det mindste. Venner er der ingen af, Gudinderne allermindst. Mathilde, Freja og Emma var dem, der f&os..
Interview med Trine May
På fuld tid - og med indbygget overarbejde Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen har talt med Trine May om hendes mange gøremål og skriver: Jeg har sat Trine May stævne i hendes sommerhus i Tisvildeleje. Trine May har i efteråret 2017 på forlaget Høst & Søn udsendt bogen Ben i alle retninger - om den moderne børne- og ungdomslitteratur. I KFPLC-regi har hun holdt to spændende foredrag om bogen og børnelitteraturen siden 1967 i forbindelse med KFPLCs konferencer Litteraturens ansigter i o..
Reportage fra IBBY-fyraftensmøde om etnicitet i litteraturen
De brune og de hvide i børne- og ungdomslitteraturen! Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med, da Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, under den overskrift havde inviteret til fyraftensmøde. Som interessevækker havde man stillet følgende spørgsmål: Hvordan repræsenteres etnicitet i børnelitteraturen? Læser vi kun om problemer? Kan, må, skal forfattere skrive om andre etniciteter end deres egen? Cultural appropriation - må man ”stjæle” hinandens kulturell..
Anmeldelse af Jesper Wung-Sungs I am here & andre essays
Jeg er her Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set lidt nærmere på nogle af teksterne i Jesper Wung-Sungs I am here og andre essays, som består af 14 udvalgte essays, artikler, klummer og kronikker om vidt forskellige emner skrevet i perioden 1993-2017 og udgivet i vidt forskellige sammenhænge. En regulært eksistentialistisk bog er denne essaysamling, bare titlen, ikke sandt: I am here & andre essays - og så er den også lidt mere end det. Når man læser den fra ende til anden, bliver det tydeligt, at..
Reportage fra Cecilie Ekens 25-årsjubilæum
En herlig hyldest til en herlig forfatter Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen, der var med, da Høst & Søn fejrede Cecilie Ekens 25 års forfatterjubilæum, sender følgende stemningsbillede: Den 3. maj er sikkert en dato, der fylder en del i Cecilie Ekens liv. Dels var det på denne dag i 1993, hun debuterede som forfatter med romanen Troldmandens søn, og dels er det på denne dato i 2018, hun kan holde sit 25 års forfatterjubilæum. Dette fejres dels med udgivelsen af hendes værk nr. 35 Styr..
Viser 1 til 14 af 155 (12 sider)