Blog

Anmeldelse af Malene Sølvstens Verden styrter
Fimbulvinterens truende ankomst Børn og Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har udvalgt sig og anmelder her Malene Sølvstens sidefortælling til trilogien Ravnens hvisken. Fra Malene Sølvstens to første bind af trilogien Ravnenes hvisken ved vi, at romanens altdominerende hovedperson, Anne, stræbes efter livet. Har man læst begge bøger, ved man tillige, at hun er en nøgleperson i det monsteropgør, der finder sted i de nordiske guders hjem, Asgård. Ragnara er fører for et oprør imod de guder, ..
Anmeldelse af en buket julefortællinger
Kenneth Bøgh Andersen/Sussi Bech: Jagten på Julemandens latter. Illustreret af Sussi Bech. Høst & Søn, 83 sider, 169,95 kr.   Fem dejlige og hyggelige bøger. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har kigget nærmere på nogle af de julefortællinger, der er udgivet dette efterår. Der er tre helt nyskrevne julefortælling af Kenneth Bøgh Andersen, Kim Fupz Aakeson og Jesper Wung-Sung, en nyskrevet nytårsfortælling af Anne Sofie Hammer og en juleklassiker af Astrid Lindgren. ..
Anmeldelse af J.K. Rowlings Meget gode liv
Vandret målt er livet kort - lodret målt uendeligt Børn & Bøgers skribent Eiler Jensen anmelder en lille bog om en todelt tale, der handlede om at turde begå fejl og om at værdsætte fantasien. Overskriften er et citat fra et digt af den afholdte og nyligt afdøde forfatter Benny Andersen. Og det har faktisk en del at gøre med denne anmeldelse, som er en omtale af en tale, som Harry Potters ”mor”, J.K. Rowling holdt for Dimittenderne fra Harvard University i Cambridge, Massachusetts i USA for nogle år siden. Det ..
Interview med Kenneth Bøgh Andersen
De brændte i hans tanker som ild Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen har talt med forfatteren Kenneth Bøgh Andersen om hans roman Lysets hjerte: Jeg er taget hjem til Kenneth Bøgh Andersen for at tale med ham om hans seneste roman Lysets hjerte, som i grunden er en lidt lysere fortælling, end vi ellers er vant til fra hans side, skønt nok fortalt på en dyster baggrund, nemlig en skilsmisse. Jack’s far og mor er gået fra hinanden, og fortællingen handler om, om han kan forsone sig med de vilkår, ha..
Anmeldelse af Susanne Foldbergs to bøger om Selfie-Simon
Den, der kun tager spøg for spøg… Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen anmelder anmelder to bøger, der handler om unges brug af medier, og hvad dette kan indebære: Det er noget møg. Simon er flyttet til en ny by. Far har fået et nyt job, og så må familien følge med. Det betyder skoleskift. Det betyder, at han skal være ny i 5. klasse, og hvem har lyst til det, når man har sin bedste ven Rasmus i den by, der indtil for nylig var ”derhjemme”. Dette er det ene udgangspunkt i..
Reportage fra Bogforum i Bella Center
Litteraturens Mekka Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med ved afviklingen af årets Bogforum i Bella Center den 26.-28.oktober, hvor der blandt meget var hele tre prisoverrækkelser: Bogforum er Mekka for litteraturens verden i Danmark, her er vækstlaget, de erfarne og de nye, og Børnebogsforum for familier, og Bogforums Skolescene komplementerer denne overvældende repræsentation af alt godt fra litteraturens verden.   Bogen stortrives Og bogen er tilsyneladende i storform. Overalt blev der budt til og kø..
Reportage fra Fantasybogmesse på Herlufsholm
Forfattere fordret - og udfordret Sidste weekend i efterårsferien er der traditionen tro Fantasybogmesse på Herlufsholm Kostskole i Næstved. 2018 var ingen undtagelse, og Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen deltog: Man skal ikke tage fejl. Selv om miljøet er krydret med udklædte rollespilsaktører i form af orker og elvere, og selv om man i gården kan lave sit helt eget sværd under kyndig vejledning, så er det altså ingen rollespilsmesse. Det er en bogmesse.   Ved messen kunne man i går..
Reportage fra billedarrangement
Billedstrøm i Køge Børn & Bøgers skribent Steffen Larsen har været i Køge for at kigge på og opleve bibliotekets store projekt Billedstrøm. I begyndelsen var billedet! Alt for mange formidlere springer indledningen over og går direkte til ordet. Men ikke i Køge. Her stod midtbyen på den anden ende og i billedets tegn i tre solvarme dage her i oktober. Overskriften var Billedstrøm, og bag alle løjerne stod biblioteket, kirken, boghandleren og KØS, der meget passende er museum for kunst i det off..
Anmeldelse af Kåre Bluitgens Uønsket
Der er ikke plads til alle Børn & Bøgers redaktør Gitte Frausing er faldet for og anmelder her en lille, fin fortælling, som er let at læse, men svær at glemme. Da undertegnede fik denne udgivelse i hånden, vidste jeg ikke lige, hvad jeg skulle synes. På den ene side så bogen lidt kedelig ud, og på den anden side var der noget dragende ved den: En enkel forside holdt i sart, lys blå, hvor en en sammenbidt, koncentreret håndboldpige træder frem i sort streg i en hvid cirkel på midten. Den korte bagside..
Reportage fra BibMedia-arrangement
Et træf i ingenmandsland Børn & Bøgers journalist og anmelder Steffen Larsen har været til bogkomsammen i Odense sammen med andre søgende sjæle. Hvad får hundredevis af bibliotekarer (og andre mennesker) til at tage til Odense på en solvarm onsdag i september efter indbydelse fra firmaet BibMedia, der tidligere hed Biblioketsmedier? Kom de for at lære, hvordan man plaster en bog? Kom de for at opleve verdens første containerbibliotek, som lidt pænere hedder en Bib(box), eller kom de for at se det store, velsmurte mask..
Samlet anmeldelse af tre nye billedbøger
Marianne Iben Hansen: Lille frøken Pingelpot. Illustreret af Charlotte Pardi. Gyldendal, 36 sider, 229,95 kr.   Vers, rim og dunkle toner Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har udvalgt sig og anmelder tre smukke billedbøger; først Marianne Iben Hansens Lille frøken Pingelpot med illustration af Charlotte Pardi, så hendes Kroppen - Rim og mirakler med illustration af Peter Bay Alexandersen og sidst Tina Sakura Bestles Bezunk og Egernet med illustration af Teddy Kristiansen.   Lille frøken Pingelpot Allered..
Interview med Ida-Marie Rendtorff
At forlade alt uden at vide, hvad man får. Således indleder Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen sit interview: Jeg er taget til Espergærde for at tale med Ida-Marie Rendtorff om hendes trilogi Skyggefolket. Jeg interviewede hende også på Fantasybogmessen på Herlufsholm. Og der havde jeg lidt svært ved at se, at hendes bøger (dengang var endnu kun de to første bind udkommet) var fantasy.   Handlingen I det første bind, Månemenneske, erfarer vi, hvordan hovedpersonen Lass lever i et fre..
Anmeldelse af Louis Jensens Manden med nøglehullerne
Virkeligheden efterprøvet Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på Louis Jensens novellesamling Manden med nøglehullerne - 18 magiske fortællinger, der alle indeholder et væld af bedrageriske elementer. Hvad vil det i grunden sige at bedrage? Når man bedrager andre, sker det ved, at den bedragne indgives falske forestillinger om, hvad der faktuelt set er tilfældet - altså hvad der er sandt. Lad os tage et eksempel. Stein Bagger havde i sin tid held til at indgive de mennesker, der investere..
Hovedet på bloggen: Noget om anmeldelser
I skildpaddeland Børn & Bøgers litteraturskribent Steffen Larsen har gjort sig nogle tanker om, hvordan det kan være, at anmeldelser af bøger er, som de er: Jeg burde ikke skrive det her. Men nu gør jeg det. I snart et år har jeg undret mig over, hvorledes kult- og YA-forfatter John Greenes seneste roman Skildpadder hele vejen ned har kunnet få så bragende gode anmeldelser, når den efter min smag er ringe udtænkt, plat og dårlig skrevet. Jeg har flere andre ord parat såsom tåkrøllende, men jeg hold..
Viser 1 til 14 af 163 (12 sider)