Blog

Cirkeline har fødselsdag
En lille alf bliver stor. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen sender en lille hilsen til en fødselar, der ikke har været så meget omtalt her i 50-års jubilæumsåret for den moderne, danske børnelitteraturs gennembrud. I år er det 50 år siden den danske børnelitteratur blev beriget med mange særegne danske udgivelser. Dem, der er talt mest om, er vel nok: Ole Lund Kirkegaard: Lille Virgil, Benny Andersen: Snøvsen, Eigil og katten i sækken, Halfdan Rasmussen/Ib Spang Olsen: Halfdan..
Pluk fra boghylden
Skildring af hændelser. Børn & Bøgers anmelder Kirsten Aggerholm har været omkring boghylden og fundet en bog med en mystisk titel, som anmeldes: Romanen er en debut, og den har ifølge forfatteren, fået sin underlige titel, fordi ordet har noget mystisk over sig.   Livet begynder, når man flytter hjemmefra Historiens hovedperson Karla flytter hjemmefra, fordi hun skal begynde at studere på Odense Universitet. Hun skal læse journalistik, det har hendes klasselærer anbefalet. Karla kan ikke rigtig finde ud af, hvad hun ..
Portræt af et CFU
Besøg på Campus Carlsberg Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen har været på besøg på det ny CFU i København, som er en del af det nye Campus Carlsberg. Når man slentrer hen af Vester Fælledvej på Vesterbro i København i retning mod den nyanlagte S-togstation Carlsberg, er man på rette vej, hvis man er på vej mod det nye UCC og dermed også CFU. På den gamle Carlsberggrund tårner sig her en mægtig og monstrøs bygning op, og i forårsmørket..
Anmeldelse af et flot og stærkt værk
Det vigtigste er, hvad man gør Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har udvalgt sig at anmelde det senmoderne eventyr Lillefingeren af Jesper Wung-Sung: Arne og Finn er brødre. Arne begynder som syg - men ender med at blive rask, mens Finn er lillebroderen, der mister en lillefinger, men ender som bror-redder og med at blive større. Hvordan det? Ja, dette senmoderne eventyr, som dette vel er, og som har mange af folkeeventyrets ingredienser ved sig, ikke mindst bevægelsen: Hjemme-ude-hjem, giver os svar herpå.   Aflednin..
Reportage fra skolemessen 2017
Vellykket og velbesøgt skolemesse. Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen deltog i årets Skolemesse i Aarhus og har sendt en lille rapport: Skolemessen i Aarhus blev afviklet i dagene 26.-27. april. Messen synes at være den bedst besøgte messe, der endnu er afviklet i Aarhus igennem de ca. 12 år, den har eksisteret. Skolemessen blev åbnet af ph.d. forsknings- og udviklingschef Andreas Rasch Christensen fra Via University College. Den røde snor blev klippet over, og så var det ellers bare om at komme ud og s&osla..
Anmeldelse af Bent Hallers Den hvide konkylie
Sang, delfiner og kærlighed til døden. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har fra boghylden udset sig at anmelde Bent Hallers seneste roman Den hvide konkylie, der trække sin læser igennem med en egen nerve og nærhed, så det er som en fremmedstyret handling. Baron Magnifico var en hård herre. Det siges, at han havde en datter, Harmonia, som var fantastisk til at synge. Men da hun forelsker sig i en cirkusprins, smækker baronen døren i og forhindrer alliancen. Da cirkus, hvor prinsen optræder, en n..
PLC – SUV-projekt København/Kolding
Samarbejdsprojektet mellem Kolding og København har skiftet navn. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen har fra skoleårets (2016-2017) start fulgt et samarbejdsprojekt mellem Kolding og Københavns kommuner, hvor - som det hedder - PLC skal udvikles som en strategisk udviklingsenhed og vejledningsfunktion. I to tidligere artikler (Børn & Bøger nr. 5/2016 og Børn & Bøger Blog uge 40, 2016) er projektet og de deltagende skoler omtalt - der henvises til artiklerne! I begyndelsen af 2017 blev projektet skudt i ..
Hovedet på bloggen: Om penge og priser
Er april  den ondeste måned? Børn & Bøgers litteraturskribent Steffen Larsen undrer sig såre over Kunstfonden, bibliotekspengesystemet og udvælgelsen af prismodtagere: Måske er det rigtigt, hvad digteren siger, at ”april er den ondeste måned”. Til daglig er min Facebook et fredeligt sted, hvor man udveksler gratulationer og oplysninger fra hverdagen. Nu er Mette Finderup i Hirtshals, Bent Rasmussen fra Vejle har været inde og høre Lillebælt Stompers, Arne Herløv har skrevet et nyt digt, mens Mads Nyga..
Hyggedag hos Gyldendal
Barn af bøger Gyldendals forlag har for nylig udsendt billedbogen Barn af bøger, som både er en hyldest til børnelitteraturen og en tanke om, at børn bør møde litteraturen så tidligt som muligt, fordi fortællinger er gode til at give børn et indtryk af, hvordan mennesker kan finde på at opføre sig, både når de er gode, når de er onde, når de tænker på andre, når de tænker på sig selv, når de gør noget for en god sags skyld, eller når de g&osl..
Reportage fra Danmarks Læringsfestival 2017
Fremtidens kompetencer! Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen deltog i årets læringsfestival i Bella Center og har sendt en lille reportage derfra: Oppe på scenen står der en gruppe stolte elever, som netop nu skal modtage en af de fire vinderpriser, som uddeles i forbindelse med DM i Digitale Skills - en konkurrence, som har været i gang begge festivaldage i Bella - dem vender vi tilbage til. Men således indledes denne reportage fra Danmarks Læringsfestival 2017 i Bella Center med eleverne i fokus, for i virkelighedens..
Anmeldelse af en roman, der omhandler kulturelle problemstillinger
Respekten for forskellighed. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har fra reolen udset sig at anmelde Kristina Aamands roman For enden af din pegefinger, som handler om kulturforskelle og forbudt kærlighed mellem to piger: At pege fingre ad nogen. På dansk kan det have en dobbelt betydning. Det er muligt at pege fingre mod nogen i anerkendelse: Det der gjorde du godt. Men for det meste er det nu nok en (aggressiv og) negativ handling; at pege fingre ad nogen er mestendels en trussel og en ringeagtsytring. På arabisk findes udtrykket for enden..
IBBY’s Statusseminar 2017: Arven fra 1967
Arrangement for fulde huse. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med, da Selskabet for børnelitteratur, IBBY Danmark, afholdt det årlige statusseminar i København. Kent Poulsen beretter: Det er en realitet, at en ny tradition er skabt med IBBY’s Statusseminar over årets produktion af børne-/ungdomslittertur. Det blev slået fast allerede i velkomsttalen, da Eline Mørch Jensen, medlem af IBBY’s bestyrelse, bød velkommen til ikke færre end 170 deltagere. Hun lovede også et nyt dubler..
Anmeldelse af første bind af serien Ovanienprofetierne
Varsler om profetiernes tid. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på og anmelder den bog, vinderen af titlen Årets Pædagogiske Læringscenter 2017 vil modtage et klassesæt af som en del af førstepræmien. Pyrias Vorigan, vor velsignede ypperstepræst har som bekendt sin egen udlægning af Ovanienprofetien. Ifølge profetien vil en magtfuld magiker sende kongen i graven. Vi har fængslet alle andre magikere, og I er den sidste perle i Vorigans samling. Han mener at kunne forhindr..
Anmeldelse af andet bind i Siri Pettersens trilogi Ravneringene
Jeg er ikke nogen døgnflue, jeg er Hirka. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen ser nærmere på andet bind, Råddenskab, i Siri Pettersens trilogi Ravneringene. I slutningen af Odinsbarn, som er første bind af trilogien, forlader Hirka Ymslanda. Hun er vokset op i landet, men er ikke som landets indbyggere. Hun er et Odinsbarn, et menneske, så derfor kan hun ikke blive i landet, fordi hun vil sprede råddenskaben der.   Tilbage til menneskenes verden Det er dog ikke kun hende, som er en fare for Ymslænd..
Viser 1 til 14 af 113 (9 sider)