Blog

Anmeldelse af Søren Jessens roman Alt på spil
Ondskab har det med at smitte Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på Søren Jessens opfølgere til Liv på spil; Alt på spil, som her anmeldes: Ondskab har det med at smitte, havde hun læst et sted. Hun havde slet ikke lyst til at blande sig med andre mennesker. Verden var afskyelig. Lisa er ensom, forladt og et outcast. Selv om hun så langt er den bedste i klassen, hjælper det hende ikke det mindste. Venner er der ingen af, Gudinderne allermindst. Mathilde, Freja og Emma var dem, der f&os..
Interview med Trine May
På fuld tid - og med indbygget overarbejde Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen har talt med Trine May om hendes mange gøremål og skriver: Jeg har sat Trine May stævne i hendes sommerhus i Tisvildeleje. Trine May har i efteråret 2017 på forlaget Høst & Søn udsendt bogen Ben i alle retninger - om den moderne børne- og ungdomslitteratur. I KFPLC-regi har hun holdt to spændende foredrag om bogen og børnelitteraturen siden 1967 i forbindelse med KFPLCs konferencer Litteraturens ansigter i o..
Reportage fra IBBY-fyraftensmøde om etnicitet i litteraturen
De brune og de hvide i børne- og ungdomslitteraturen! Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med, da Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, under den overskrift havde inviteret til fyraftensmøde. Som interessevækker havde man stillet følgende spørgsmål: Hvordan repræsenteres etnicitet i børnelitteraturen? Læser vi kun om problemer? Kan, må, skal forfattere skrive om andre etniciteter end deres egen? Cultural appropriation - må man ”stjæle” hinandens kulturell..
Anmeldelse af Jesper Wung-Sungs I am here & andre essays
Jeg er her Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set lidt nærmere på nogle af teksterne i Jesper Wung-Sungs I am here og andre essays, som består af 14 udvalgte essays, artikler, klummer og kronikker om vidt forskellige emner skrevet i perioden 1993-2017 og udgivet i vidt forskellige sammenhænge. En regulært eksistentialistisk bog er denne essaysamling, bare titlen, ikke sandt: I am here & andre essays - og så er den også lidt mere end det. Når man læser den fra ende til anden, bliver det tydeligt, at..
Reportage fra Cecilie Ekens 25-årsjubilæum
En herlig hyldest til en herlig forfatter Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen, der var med, da Høst & Søn fejrede Cecilie Ekens 25 års forfatterjubilæum, sender følgende stemningsbillede: Den 3. maj er sikkert en dato, der fylder en del i Cecilie Ekens liv. Dels var det på denne dag i 1993, hun debuterede som forfatter med romanen Troldmandens søn, og dels er det på denne dato i 2018, hun kan holde sit 25 års forfatterjubilæum. Dette fejres dels med udgivelsen af hendes værk nr. 35 Styr..
Anmeldelse af Harry Potter og filosofien
Støvet har lagt sig, og luften er klar Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set på en bog, der ser på Harry Potter-bøgerne fra en filosofisk vinkel. Overskriften (et citat fra bogen) er valgt, for det er så mange år siden, at romanerne om Harry Potter er udgivet - og det samme kan siges om filmene - at der nu er så frit udsyn til troldmandsuniverset, at der kan kastes et såvel relevant og klartskuende litterært som filosofisk blik på det. Bogen Harry Potter og filosofien er skrevet til Harry Pot..
Reportage fra Danmarks Læringsfestival 2018
Messe med spillende muskler Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med ved afviklingen af Danmarks Læringsfestival og sender denne reportage: Mange udenlandske it- og læringsfestivaller - ingen glemt - får mere end kamp til den pædagogiske streg, når Undervisningsministeriets og CFU Danmark viser muskler i Bella Center, København. Igen i år var det to dage i marts, der skabte rammen om et ganske fantastisk udbud af digitale og analoge løsninger til undervisningsverdenen.   Dannelse i en digital verden ..
Interview med John Kenn Mortensen
Jeg elsker prologer Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen har talt med forfatter og illustrator John Kenn Mortensen, der elsker prologer, for her fortælles lige præcis, hvad det er folk får. John Kenn Mortensen og jeg har aftalt at mødes på Høst & Søns forlag til en snak om hans nye roman Små Onde Svin, som er en gyserroman, der foregår i den egn, hvor forfatteren selv er vokset op, nemlig på Lolland. Sebastian skal bo hos onkel Gunnar på Kragenborg (Kranienborg) i en periode, og hans s&os..
Gratis forløbsdatabase
Har I hørt om Forløbsdatabasen? Forløbsdatabasen er stedet, du besøger, hvis du beskæftiger dig med undervisningsforløb til grundskolen i Danmark. Forløbsdatabasen er gratis for alle. Hvis du har et UNI-Login, kan du logge på og gå i gang med at søge efter forløb med det samme på www.forløbsdatabasen.dk. Har du ikke et UNI-Login, opretter vi et andet login til dig. Hvis du selv har lavet et godt forløb, som du gerne vil dele med andre, har du også mulighed for det. Det er supernemt at bruge f..
Anmeldelse af en håndfuld billedbøger
Stine Josefine Dige: Ulveungen Urds uhyggelige Halloween. Illustreret af Thomas Hjorthaab. Calibat, 44 sider, 149,- kr.   Brandgode bøger Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har kigget på en håndfuld billedbøger og skriver følgende: Billedbogen er en højt skattet genre. Desværre synes den at være presset i det børnelitterære landskab, og det er synd - især, når der udkommer så mange gode af slagsen, som der vitterligt gør. I denne anmeldelse vil vi se på en ..
Anmeldelse af Lise Bidstrups sorte bog om helte
Anbefales til ethvert PLC Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen har fundet frem til en sofistikeret, stærk, anderledes og overrumplende roman Den sorte bog om helte - Historien om en flugt, som anmeldes: Bogudgivelsen er i sort bind, røde bogstaver og rød kant, bogstavelig talt som den bog, som vores syvårige hovedperson får af sin far i starten af romanen med besked om ikke at glemme at tegne og bruge sin fantasi. Det gør han ikke, den sorte bog bliver den psykologiske og mentale hjælp fortællingen igennem, li..
Reportage fra fejringen af vinderne af Avisen i Undervisningen
Avisen i Undervisningen - Nyhedsugen. Landskonkurrencens to vinderklasser i Nyhedsugen blev fejret på Københavns Rådhus. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med og skriver om begivenheden følgende: I alt har 917 klasser med i alt imponerende 20.205 elever fra 6. til 10. klasse fra hele landet deltaget. Det var en stor dag på Københavns Rådhus, da man atter lagde festlokalet til den traditionsrige præmieoverrækkelse for årets to bedste avisudgivelser - produceret af skoleelever i Nyhedsugen - o..
Anmeldelse af Lene Dybdahls Blodbæst
Blodige bæst som ej dræbes af kniv Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen anmelder hermed 2. bind af Ovanienprofetierne, som er en fantastisk krønike; velskrevet og uafbrudt spændende. Når kongen over Ovanien hedder Faustus Eisenhart III, og den borg, han holder til i, hedder Jernborgen, så må man mistænke, at her er alt ikke, som det bør være. Når så tilmed den syge konges søn hedder Drystan og kan finde på at sige således til en af sine undersåtter: Hvis man ikke..
Anmeldelse af gode gys
En af gysenes mestre, Kenneth Bøgh Andersen, har gjort det igen Vintertid er gyse-tid. Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen har fundet en bog med god samling gys, som han anmelder her: Det helt særlige ved denne udgivelse - på i alt 10 gyserhistorier - er, at de alle har været udgivet før, men til skolebrug! Nu relanceres de så og til en lidt ældre læsergruppe - tweens - og det er fint. De historier skal med det samme bydes velkommen på markedet, for Kenneth Bøgh Andersen kan skrue et ganske godt g..
Viser 1 til 14 af 146 (11 sider)