Blog

Anmeldelse af første bind af serien Ovanienprofetierne
Varsler om profetiernes tid. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på og anmelder den bog, vinderen af titlen Årets Pædagogiske Læringscenter 2017 vil modtage et klassesæt af som en del af førstepræmien. Pyrias Vorigan, vor velsignede ypperstepræst har som bekendt sin egen udlægning af Ovanienprofetien. Ifølge profetien vil en magtfuld magiker sende kongen i graven. Vi har fængslet alle andre magikere, og I er den sidste perle i Vorigans samling. Han mener at kunne forhindr..
Anmeldelse af andet bind i Siri Pettersens trilogi Ravneringene
Jeg er ikke nogen døgnflue, jeg er Hirka. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen ser nærmere på andet bind, Råddenskab, i Siri Pettersens trilogi Ravneringene. I slutningen af Odinsbarn, som er første bind af trilogien, forlader Hirka Ymslanda. Hun er vokset op i landet, men er ikke som landets indbyggere. Hun er et Odinsbarn, et menneske, så derfor kan hun ikke blive i landet, fordi hun vil sprede råddenskaben der.   Tilbage til menneskenes verden Det er dog ikke kun hende, som er en fare for Ymslænd..
Interview med læringskonsulent Thomas Jensen
Seks spørgsmål om fremtidens PLC. I forbindelse med en konference på Hotel Skjalm Hvide sidst i 2016 benyttede Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen sig af lejligheden til at stille seks spørgsmål til læringskonsulent i Undervisningsministeriet Thomas Jensen, der med sine svar vil forsøge at være med til at tegne et billede af fremtidens pædagogiske læringscenter, PLC. Der er for ca. 2½ år siden kommet en folkeskolereform og en ny bekendtgørelse om pædagogiske læringsc..
Anmeldelse af sidste bind i Mette Finderups serie "Den grønne ø"
Hjerteløse hjerte. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på afslutningen af Mette Finderups serie Den grønne ø, som i 2014 indbragte hende Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris ved Edvard Pedersens Biblioteksfond. Fra de første tre bind om vikingepigen Gyrith, ved vi, at hun er raget uklar med kærlighedsgudinden Freja, da hun på en ånderejse har slået hendes ene kat ihjel. Freja lyser Gyrith i band og lover, at hun fremover vil dræbe alle, der holder af Gyrith - o..
Interview med forfatteren Christina Bonde
En ny forfatterstemme. Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen har talt med Christina Bonde om hendes forfatterskab og særligt romanen Skyggesider, som er noget af en gyser. Jeg skulle interviewe forfatteren Christina Bonde ved Fantasybogmessen på Herlufsholm i Næstved. Sagen er bare, at hun i sidste øjeblik er nødt til at sende afbud, fordi en stædig influenza har udviklet sig til en lungebetændelse, så hun må blive under dynerne. I forvejen havde jeg sendt mine spørgsmål til hende, så hu..
Reportage fra PLC-konference
Skjalm Hvide Konferencen 2016. Konferencens tema var i år det helt enkle: Det Pædagogiske Læringscenter. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med, da konferencen blev afviklet sidst i 2016. I konferenceprogrammet hed det blandt andet: Fælles mål, undervisning, vejledning, digitalisering, data, arbejdstid, organisering - har vi fået mere sammenhæng eller mere fragmentering? Det ville konferencen prøve at kaster lys over. Konferencen er en af landets gamle, traditionsrige konferencer bygget op over et koncept,..
Anmeldelse af Sally Gardners "Fyrtøjet"
En gendigtning med power. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på engelske Sally Gardners gendigtning af H.C. Andersens fortælling Fyrtøjet. Der kom en soldat marcherende henad landeveien; een to! een to! Han havde sit Tornister på Ryggen og en Sabel ved Siden, for han havde været i Krigen, og nu skulle han Hjem. Sådan indleder H.C. Andersen sit eventyr Fyrtøiet, som stod at læse i Andersens første eventyrhæfte fra 1835, Eventyr fortalt for børn, som det hed. Det er, s..
VOXPOP fra Skoleintratræffet
Et indblik i hverdagen. I forbindelse med Skoleintratræffet, der blev afviklet den 6.-10. november 2016 i Kolding, gennemførte Børn & Bøger Blog en lille voxpop ved anmelder og journalist Kent Poulsen. En række deltagere stillede sig beredvilligt klar til at svare på tre spørgsmål og er på den måde med til at give et lille indblik i, hvad der rører sig rundt i landet.   Spørgsmål Statens tilskud til digitale læremidler ophører med udgangen af 2017. Har I en plan? Hvad gør I? ..
Ugens artikel - uge 51: Reportage fra Skoleintratræffet 2016
Begivenhedsrige, informative og tankevækkende dage. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med, da Itslearning endnu en gang med Skoleintratræffet slog dørene op til det, der er Danmarks største ”it-konference” i Kolding i november måned. I alt fire dage arrangeret efter den klassiske og gode model med Undervisertræffet, som mest henvender sig til lærere og pædagogiske it-vejledere, efterfulgt af Organisationstræffet, som mest henvender sig til it-vejledere, skolesekretærer, konsulenter..
Ekstra decemer: Anmeldelse af debutroman
Noget, man bare siger - eller noget, man bare gør. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere på Anders Mattesens debutroman Ternet Ninja, som anmeldes. Du tør ikke ændre dit syn på tingene. Hvorfor fanden tror du, at du spøger stadigvæk efter 400 år? Jeg skulle forestille at være din ven. I denne dejlige børnebogsdebut af Anders Matthesen er der to hovedpersoner. Den ene er Ternet Ninja, som bogen har fået titel efter, og den anden er drengen Aske. I Thailand findes der en ..
Ugens artikel - uge 50: Interview med Ronnie Andersen
Rodløshed, fortvivlelse, livsangst og ironi. Hvis man har levet et liv, man er glad for, er det ingen sag at være den, man er, siger Ronnie Andersen, til Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen, som har snakket med ham om hans bøger og forfatterskab. Jeg har en plan, da jeg møder op til mit interview med Ronnie Andersen på forlaget Høst & Søn. Selv om Ronnie Andersens forfatterskab endnu ikke fylder meget i kvantitet, er det så meget mere bemærkelsesmæssigt i kvalitet. Jeg vil tale med ham om be..
Ugens artikel - uge 49, 2016: Keld Skovmand på konsulentkonferencen
Uden mål og med. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med, da lektor Keld Skovmand, Center for Anvendt Skoleforskning, UC Lillebælt, lagde ud med et indlæg om Fælles Mål og læringsmålstyring på Pædagogisk LæringsCenterForenings og It- og Medievejlederforeningens fælles konsulentkonference i september - det var noget af en åbning af konferencen! Keld Skovmand tog udgangspunkt i sin forskning og hans seneste bog Uden mål og med - forenklede Fælles Mål? Han gav et kort ri..
Børn & Bøger Blog aktuelt: Forfatterakademiet
Litteraturakademiet i Fredensborg Kommune. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med, da Fredensborg Kommune satte et stort anlagt projekt i gang. There is a crack, a crack in everything. That’s how the light gets in. Leonard Cohen. Det er noget af den tænkning, de er gjort af i Fredensborg Kommune – altså, læringscentervejlederne med den koordinerende kraft og inspirator Ida Kongsø - når de har drevet dette fine projekt frem. Det er også derfor - da vi fik en invitation i KFPLC - at Børn & B&oslas..
Ugens artikel - uge 48, 2016: Pluk fra boghylden
Et magisk eventyr. Børn & Bøgers anmelder Kirsten Aggerholm har været omkring boghylden og anmelder en bog for de yngste læsere: Dette er et eventyr med magiske undertoner. Sofie på 12 år er rejst til Afrika med sin far. Hun føler sig underligt tilpas, for det var i Afrika, hendes mor forsvandt ni år tidligere. I årevis har hun hørt om sin mors kærlighed til Afrika og dyrene der, så hun ville lyve, hvis hun ikke indrømmede, at hun var en lille smule nysgerrig. Der havde været en stor eftersø..
Viser 1 til 14 af 101 (8 sider)