Blog

Interview med John Kenn Mortensen
Jeg elsker prologer Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen har talt med forfatter og illustrator John Kenn Mortensen, der elsker prologer, for her fortælles lige præcis, hvad det er folk får. John Kenn Mortensen og jeg har aftalt at mødes på Høst & Søns forlag til en snak om hans nye roman Små Onde Svin, som er en gyserroman, der foregår i den egn, hvor forfatteren selv er vokset op, nemlig på Lolland. Sebastian skal bo hos onkel Gunnar på Kragenborg (Kranienborg) i en periode, og hans s&os..
Gratis forløbsdatabase
Har I hørt om Forløbsdatabasen? Forløbsdatabasen er stedet, du besøger, hvis du beskæftiger dig med undervisningsforløb til grundskolen i Danmark. Forløbsdatabasen er gratis for alle. Hvis du har et UNI-Login, kan du logge på og gå i gang med at søge efter forløb med det samme på www.forløbsdatabasen.dk. Har du ikke et UNI-Login, opretter vi et andet login til dig. Hvis du selv har lavet et godt forløb, som du gerne vil dele med andre, har du også mulighed for det. Det er supernemt at bruge f..
Anmeldelse af en håndfuld billedbøger
Stine Josefine Dige: Ulveungen Urds uhyggelige Halloween. Illustreret af Thomas Hjorthaab. Calibat, 44 sider, 149,- kr.   Brandgode bøger Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har kigget på en håndfuld billedbøger og skriver følgende: Billedbogen er en højt skattet genre. Desværre synes den at være presset i det børnelitterære landskab, og det er synd - især, når der udkommer så mange gode af slagsen, som der vitterligt gør. I denne anmeldelse vil vi se på en ..
Anmeldelse af Lise Bidstrups sorte bog om helte
Anbefales til ethvert PLC Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen har fundet frem til en sofistikeret, stærk, anderledes og overrumplende roman Den sorte bog om helte - Historien om en flugt, som anmeldes: Bogudgivelsen er i sort bind, røde bogstaver og rød kant, bogstavelig talt som den bog, som vores syvårige hovedperson får af sin far i starten af romanen med besked om ikke at glemme at tegne og bruge sin fantasi. Det gør han ikke, den sorte bog bliver den psykologiske og mentale hjælp fortællingen igennem, li..
Reportage fra fejringen af vinderne af Avisen i Undervisningen
Avisen i Undervisningen - Nyhedsugen. Landskonkurrencens to vinderklasser i Nyhedsugen blev fejret på Københavns Rådhus. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med og skriver om begivenheden følgende: I alt har 917 klasser med i alt imponerende 20.205 elever fra 6. til 10. klasse fra hele landet deltaget. Det var en stor dag på Københavns Rådhus, da man atter lagde festlokalet til den traditionsrige præmieoverrækkelse for årets to bedste avisudgivelser - produceret af skoleelever i Nyhedsugen - o..
Anmeldelse af Lene Dybdahls Blodbæst
Blodige bæst som ej dræbes af kniv Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen anmelder hermed 2. bind af Ovanienprofetierne, som er en fantastisk krønike; velskrevet og uafbrudt spændende. Når kongen over Ovanien hedder Faustus Eisenhart III, og den borg, han holder til i, hedder Jernborgen, så må man mistænke, at her er alt ikke, som det bør være. Når så tilmed den syge konges søn hedder Drystan og kan finde på at sige således til en af sine undersåtter: Hvis man ikke..
Anmeldelse af gode gys
En af gysenes mestre, Kenneth Bøgh Andersen, har gjort det igen Vintertid er gyse-tid. Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen har fundet en bog med god samling gys, som han anmelder her: Det helt særlige ved denne udgivelse - på i alt 10 gyserhistorier - er, at de alle har været udgivet før, men til skolebrug! Nu relanceres de så og til en lidt ældre læsergruppe - tweens - og det er fint. De historier skal med det samme bydes velkommen på markedet, for Kenneth Bøgh Andersen kan skrue et ganske godt g..
Reportage fra statusseminar
Statusseminar for børne- og ungdomslitteratur 2018 IBBY Danmark - Selskabet for Børnelitteratur - afholdt i januar Statusseminar. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med og fortæller følgende: Der er nu endegyldigt skabt en fast tradition for IBBY’s Statusseminar over årets udgivelser indenfor børne- og ungdomslitteraturen, idet det nu er tredje gang, det afvikles med stor tilslutning fra hele det børnelitterære landskab i form af forlag, forfattere, skoler, biblioteker og mange flere - små t..
Anmeldelse af Anne Marie Donslunds Jagten
Tankevækkende og vedkommende serie Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen anmelder her det første af tre bind i Anne Marie Donslunds socialrealistiske spændingsserie Jagten. Alineas Sort Læseklub udsender en samlet buket, et trekløver af i alt tre titler - Undercover, Branden og Kidnappet - af Anne Marie Donslund. De tre kan læses uafhængigt af hinanden som selvstændige titler, de er alle læsebearbejdet, letlæst med stor skrift og henvendt til tweengruppen. Det er bøger fra den virkelige verden..
Reportage fra Skjalm Hvide Konferencen 2017
Det pædagogiske læringscenter - Tæt på praksis! Børn & Bøgers anmelder og journalist var sædvanen tro med på den traditionsrige konference og sender denne reportage fra arrangementet: I den lille landsby Jørlunde i Nordsjælland ligger det fine hotel og konferencecenter Skjalm Hvide opkaldt efter høvdingen Skjalm Hvide - fra først i 1000-tallet - der havde store jordbesiddelser og var nært tilknyttet kong Erik Ejegod, som i øvrigt var født i Slangerup, få kilometer fra Jørlunde, o..
Anmeldelse af Sarah Engels Valget
Valget mellem samvittighed og succes. Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har i stakken af anmelderbøger fundet frem til en vigtig og nødvendig YA-roman, som han her anmelder: Når man går til valgurnerne, hvad enten til Folketings-, Kommunal- eller Regionsvalg, så siger man, at man går ned i valglokalet og stemmer. Man afgiver sin stemme. Jo ikke på den måde, at man afleverer sit fornemste instrument, stemmen, men at man på en seddel og med et kryds tilkendegiver, hvilken person eller hvilket parti man f..
Samtale med en ny forlægger
Et nyt forlag har set dagens lys! Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen har på Bogforum i Bella talt med Per Straarup Søndergaard, der har startet et nyt forlag til udgivelse af specialpædagogisk litteratur: Straarup&Co: Man tænker, det er da ikke muligt for et nyt forlag at kaste sig ind på det i forvejen tætpakkede forlags- og børnebogsmarked med over 2.000 årlige udgivelser. Men det er det, for på netop afviklede Bogforum i Bella havde dette nye forlag - Straarup&Co - sneget sig ind med en markan..
Anmeldelse af endnu en julebog
Herlig udgivelse med klassisk stof Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen runderer Børn & Bøgers lille serie af juleanmeldelser af med at anmelde Gyldendals store julebog for de små: Så er der virkelig dømt jul. Gyldendal har begået en herlig julebog med det hele. Nye og gamle fortællinger, julesange - juleopskrifter og juleaktiviteter. Her er bestemt noget at tage sig til i den lange, søde ventetid - indtil den 24. december.   Små julefortællinger Det hele starter med Siri Melchiors Rita..
Anmeldelse af Bent Hallers nye bog Hegnet
At vælge det ukendte frem for det kendte Børn & Bøgers journalist og anmelder Eiler Jensen har set nærmere Bent Hallers veloplagte, velskrevne og stærkt humoristiske historie om Albino og Ooz. Den østrigske filosof Ludwig Wittgenstein (1889-1951) skrev sine Filosofiske undersøgelser (1953), hvor han opfandt begrebet sprogspil. Når sproget er et spil, antydes det også, at sproget udfoldes efter bestemte regler, uden hvilke det ville være meningsløst. Disse regler kan imidlertid reguleres i det uendelige, alt efter hvi..
Viser 1 til 14 af 139 (10 sider)