Bonus marts: En anmeldelse

Bonus marts: En anmeldelse

Mystisk og spændende bog

Børn & Bøgers anmelder Kirsten Aggerholm har som bonus i marts været omkring boghylden og fundet en bog om det overnaturlige, der anmeldes.

Ditte, denne histories fortæller, har en særlig evne. Hun kan se noget, som ingen andre kan. Hun var kun fire år, da hun opdagede denne evne. Allerede dengang havde hun en usynlig ven, der hed Marinus.

Dittes liv forandredes, da forældrene opdagede evnen. Ditte blev sendt til læge, og alle var bekymret. Da hun var 12 år, blev forældrene skilt. Ditte tænkte, at det havde med evnen at gøre, selv om forældrene benægtede det.

 

Skytsenglen dukker op

Moren er underlig at bo alene med i hendes meget lille lejlighed, så Ditte vælger at flytte hen til faren og hans nye dame. Faren er nu flyttet til kæresten Camillas kæmpestore flotte villa, men Ditte føler sig fremmed på stedet, og lidt usynlig, fordi faren og Camilla kun har øje for hinanden.

Pludselig mærker hun noget velkendt og trygt. Hendes skytsengel Marinus er kommet! Han er der bare, kan hun føle. Ditte skal skifte skole, og også der føler hun sig forkert.

De andre piger i klassen er lækre, og Ditte går i hullede jeans og er uden for fællesskabet. Der er dog en undtagelse, Zach, som sætter sig ved siden af hende, da han endelig møder efter 1. times begyndelse. Zach er både en dreng og en computernørd. Godt, at han ikke også er lækker, tænker Ditte.

Klassen får til opgave at forske i familiebaggrunden, og det er let for Zach, for han er lægesøn, og hans far har allerede forsket i slægten. Han kan derfor bare hente alle oplysninger ud fra computeren.

Det er straks sværere for Ditte, for hendes forældre ved ikke meget, men hun får dog nogle gamle fotografier, og Zach hjælper hende med at finde forfædre på nettet.

Hun ved, at hendes mors familie var bønder i Jylland, og med Zachs hjælp finder hun ud af, at hendes mormor havde været indlagt på et sindssygehospital, fordi hun så mærkelige ting.

 

Finder rødderne

Under den videre efterforskning viser det sig også, at hendes tiptipoldefar, der var gårdejer, hed Marinus. De har nu sporet hendes hemmelige ven, selv om Ditte aldrig har vidst, at han havde været en virkelig person.

Ditte fornemmer også noget mærkeligt i Camillas hus, små fodspor, spredte puder og sagte sang, uden at der er nogen at se. Hun finder også børnebøger og ting for handicappede i et aflåst rum.

Sammen med Zach finder hun ud af, at Camilla har haft en datter, Benedicte, der var meget syg, og som døde. Pigens sjæl kan ikke finde fred, og da hun opdager Dittes evne, forsøger hun at få hjælp fra hende.

Det hele er mystisk, men faktisk ret spændende. Det er en bog, hvis målgruppe er piger på 12-14 år med interesse for det overnaturlige.


Mette Klint: Sjælefred. Dansklæreforeningen, 205 sider, 198,75 kr.

 


 

Læs flere anmeldelser i Børn & Bøger.