Gratis forløbsdatabase

Gratis forløbsdatabase

Har I hørt om Forløbsdatabasen?

Forløbsdatabasen er stedet, du besøger, hvis du beskæftiger dig med undervisningsforløb til grundskolen i Danmark.

Forløbsdatabasen er gratis for alle. Hvis du har et UNI-Login, kan du logge på og gå i gang med at søge efter forløb med det samme på www.forløbsdatabasen.dk. Har du ikke et UNI-Login, opretter vi et andet login til dig.

Hvis du selv har lavet et godt forløb, som du gerne vil dele med andre, har du også mulighed for det. Det er supernemt at bruge forløbsbyggeren, og du bestemmer selv, om du blot vil nøjes med en kort beskrivelse, eller du vil opbygge et komplet forløb med fx multimedier og læringsmål.

Foreninger, biblioteker, forlag m.fl. kan ganske gratis blive oprettet med det antal brugere, de ønsker, og endda få deres logo på forløbene, så de er letgenkendelige for brugerne.

 

Kom hurtigt i gang med Forløbsdatabasen

  • Log på med UNI-Login.
  • Du har nu adgang til dit eget personlige ”Dashboard”. Her gemmes de forløb, du selv opretter. Du kan vælge at udgive forløbene, eller du kan have dem liggende som kladder. Du kan altid selv vælge at trække et forløb tilbage eller slette det.
  • Tryk på de tre små vandrette streger i venstre hjørne, så kommer menuen frem. Her kan du vælge at gå direkte til Forløbsdatabasen og søge i alle de delte forløb. Hvis du vil bruge et forløb, kopierer du det med et enkelt klik – nu kan du redigere forløbet og bruge det med dine elever.
  • Du kan også lave et helt nyt forløb ved at gå til Byg Forløb. Du kan frit øve dig i at bruge de forskellige elementer; kladden bliver først til et forløb, som andre kan se, når du vælger det.
  • Læs mere påsystematic.com/forløbsdatabasen.

 

ARoS ser kæmpe potentiale

Kunstmuseet ARoS er en af de institutioner, der har været med helt fra starten som ”testpilot” på Forløbsdatabasen. Anne Mette Høncke, formidlingsudvikler på ARoS, er begejstret for konceptet:

- Det er en stor fordel, hvis man i en organisation som vores kan være synlig for lærerne hele året rundt og ikke kun, når de en enkelt gang får lyst til at tage eleverne med på kunstmuseum. Vi bruger faktisk mange ressourcer på at tilrettelægge nogle spændende undervisningsforløb, og vi vil rigtig gerne, at de bliver brugt i den daglige undervisning.

- Mange gange giver grundige, forberedende forløb en bedre oplevelse for børnene, når de endelig besøger museet. I vores undervisningsforløb er der adgang til en lang række flotte billeder af kunstværkerne, så man kan dykke ned i detaljer efter behov. Jeg ser et kæmpe potentiale for hele den ”Åbne Skole” ved at anvende Forløbsdatabasen. Det er så dejligt, at tingene er samlet ét sted; man kan søge i andres materialer og lade sig inspirere og endda samarbejde med andre og lave fælles forløb på tværs, hvis man har lyst til det.

 

Smart søgning

Vi spurgte produktchef Morten Mørup, hvorfor Systematic har lavet Forløbsdatabasen?

- Vi har jo læringsplatformen MoMo, som vi sælger til kommuner og enkeltskoler, og som brugerne er rigtig glade for. En af fordelene ved MoMo er en hurtig og præcis søgemaskine, der gør det muligt at søge efter forløb på tværs af udbydere. Det er meget nemmere for underviserne end at skulle ind på forskellige hjemmesider og hente forløbene. Ydermere har det den fordel, at forløb fra fx den ”Åbne Skole” kan blive fundet.

- Der er masser af foreninger, museer m.v., der laver glimrende forløb – nogle steder er de samlet på en kommunal hjemmeside – men fælles for dem alle er, at brugerne i forvejen skal vide, hvor de skal lede for overhovedet at opdage, at forløbene findes. Det synes vi er rigtig ærgerligt, og da vi allerede havde lavet den smarte søgning i MoMo, var skridtet ikke stort i forhold til at åbne op for alle – både producenter og undervisere – og give dem adgang til nemt og hurtigt at dele og finde forløb.

 

Hvorfor er Forløbsdatabasen gratis?

- Systematic er Danmarks største privatejede softwarevirksomhed. Det betyder, at vi ikke har kapitalfonde eller andre storaktionærer, vi skal tjene penge hjem til. Michael Holm, som stiftede Systematic for 35 år siden, kan derfor selv vælge, hvordan han vil investere.

- Systematic ønsker at bidrage til samfundet med sammenhængende it og brugervenlige løsninger, og nogle gange vælger vi helt bevidst at gå forrest. Forløbsdatabasen er et godt eksempel herpå. Ved at gøre den gratis og tilgængelig for alle får vi meget hurtigere gang i processen, hvor producenter og undervisere kan ”møde” hinanden og dele de gode forløb. Jo flere der bidrager, jo bedre – det kommer også vores egne kunder til gode, at der nu pludselig kan søges meget bredere på tværs af geografi.”

Læs mere på www.systematic.com/forløbsdatabasen