Hyggedag hos Gyldendal

Hyggedag hos Gyldendal

Barn af bøger

Gyldendals forlag har for nylig udsendt billedbogen Barn af bøger, som både er en hyldest til børnelitteraturen og en tanke om, at børn bør møde litteraturen så tidligt som muligt, fordi fortællinger er gode til at give børn et indtryk af, hvordan mennesker kan finde på at opføre sig, både når de er gode, når de er onde, når de tænker på andre, når de tænker på sig selv, når de gør noget for en god sags skyld, eller når de gør noget for egen vindings skyld - eller ud fra en spekulation.

Gyldendal Family havde inviteret til en hyggeformiddag, lørdag den 1. april, inde på forlaget, hvor familier kunne møde op og høre et par gode historier (Flemming Quist Møller: Cykelmyggen Egon og Maria Rørbæk/Siri Melchior: Bogstavtyven) og synge med på nogle hyggelige børnesange.

Forlaget havde hyret skuespilleren Jeanette Lindbæk Birk og musikeren Simon Luth til at forestå oplæsning og musik. Nanna Sardorf fra forlaget bød velkommen, og så blev der sunget og læst, så det var en lyst. For børnene var ivrige både lyttere og medsangere!

Arrangementet blev sluttet af med, at der var kaffe til de voksne og juice og frugt til deres børn, og så var der naturligvis også mulighed for at købe bøger med gode fortællinger og sangbøger med fine og dejlige sange.

 

Det er næppe for meget sagt, at de ca. 100 fremmødte børn og barnlige sjæle fik sig en hyggelig formiddag.