PLCF-prisen 2016 givet til Morten Dürr

PLCF-prisen 2016 givet til Morten Dürr

Pædagogisk LæringsCenterForenings pris 2016.

PLCF-prisen blev den 29. oktober 2016 tildelt forfatteren Morten Dürr. Overrækkelsen fandt sted ved et fornemt arrangement på Gl. Avernæs. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med.

Det ikke en enkelt titel, men hele det efterhånden ganske store forfatterskab, som hermed honoreres, blev der sagt.

Prisen blev overrakt af formanden for PædagogiskLæringsCenterForenings prisudvalg, Anna Barbara Bach.

Et forfatterskab som nu har rundet de 50 titler i fysisk forstand, men et forfatterskab, som så sandelig også er helt fremme, hvad angår den stadigt gryende e-litteratur og digitale udvikling, for her har Morten Dürr været med i forreste række.

Hans udgivelser har om nogen været henvendt til den gruppe læsere, vi - på moderne dansk - kalder tweens, og indholdsmæssigt har han fod på virkeligheden, på hvad der rør sig. Temaerne er mange fra det helt store til det modsatte - krig, fattigdom, mobning, gys, splat og humor - kort sagt en meget stor diversitet.

 

At fremkalde eftertanke

Formanden for prisudvalget - Anna Barbara Bach, PLCF - sagde ved overrækkelsen blandt andet:

Det ligger Morten Dürr på sinde, at vi tager børn alvorligt. Meget alvorligt.

Vi skal både hjælpe dem med at sætte ord på det, der er svært at sætte ord på, og vi skal vise dem verdens mangfoldighed og andre børns til tider meget barske livsrammer med historier, som kan sætte eget liv og egne vilkår i perspektiv, men også sætte spørgsmålstegn ved, om vi kunne gøre noget anderledes og bedre.

Der er svære ting i nogle børns liv, og for at hjælpe bliver vi nød til først og fremmest at kunne tale om det svære.

En fortjent pris til Morten Dürr, som hermed skriver sig ind i den lange række af danske forfattere, som har gjort den berømte forskel at levere de vigtige ord til børn og unge på den vigtige dannelsesrejse.

Børn & Bøger ønsker Morten Dürr stort tillykke.

I anledning af prisen er der fremstillet en plakat tegnet af Patrick Steptoe, der kan købes hos Bibliodan, og som Morten Dürr signerede til de fremmødte ved prisoverrækkelsen.