Reportage fra reception for Jesper Wung Sung

Reportage fra reception for Jesper Wung Sung

2017 - Et godt år

Børn & Bøgers anmelder og journalist Eiler Jensen var med, da Rosinante & Co. afholdt reception, og har sendt en lille reportage:

2017 må vist - indtil videre - siges at være et godt år for forfatteren Jesper Wung Sung. Fire udgivelser er det blevet til. Indtil videre er man vist nødt til at sige - med den udgivelseshastighed!

I foråret udkom den mesterlige Lillefingeren, som var brillant illustreret af Otto Dickmeiss. I halen på den var det billedbogen Dyrene og Tiden med Ursula Seebergs runde og varme illustrationer.

Midt på året udsendte Jesper Wung Sung erindringsbogen Lynkineser, og så - her på efterårets første kalenderdag - udkom den store roman om Jesper Wung Sungs oldeforældre: En anden gren.

I anledning af denne udgivelse holdt hans forlagshus, Rosinante og Co. en velbesøgt reception for at fejre deres forfatter. På dagen var det allerede vrimlet med anmeldelser; alle havde de rosende gloser fremme. Flere talte endog om at romanen må anses for ”et mesterværk”. En god start…

 

 

 

Receptionen for Jesper Wung Sung var velbesøgt. Der var naturligvis hans kone Christina Bausager Wung Sung (første billede), men også andre forfattere og illustratorer som Trine May, Mette Finderup og Lars Hornemann samt mange andre var mødt frem.

 

Uden bindestreg

Jesper Wung Sung sagde i sin tale, at denne roman var den eneste, han hele tiden havde vidst, at han skulle skrive. Hvad så? Er alle de øvrige så blot lykkelige biomstændigheder? Men så må vi jo takke for disse biomstændigheder.

Det spørgsmål, der står tilbage, er, om vi overhovedet mere ser noget til Jesper Wung Sung, for som han sagde, så har han i sit sommerhus to kummefrysere fulde af forårsruller og en hulens masse flasker Jack Daniells. Så hvad det angik, kunne han roligt trække sig tilbage. I hvert fald en rum tid.

Men mon ikke han langs ad får fingerkløe, så vi igen snart kan åbne en god bog med Jesper Wung Sungs navn på omslaget.

Wung Sung. Uden bindestreg.

På side 553 i bogen En anden gren anfører Jesper Wung Sung dette: Bindestregen i Wung Sung blev indført for at imødekomme myndighedernes forordninger og registreringsmetoder; og måske dermed også give det et mere højbårent schwung. Nu er bindestregen så sløjfet igen, så familien har fået det oprindelige navn ”tilbage” - men det er ganske nyt.


 Læs også anmeldelser af Jesper Wung-Sungs bøger Dyrene og tiden samt Lynkineser i Børn & Bøger nr. 5.