Ugens artikel - uge 14, 2016: Pluk fra boghylden

Ugens artikel - uge 14, 2016: Pluk fra boghylden

Spændende og fængende fagbog.

Børn & Bøgers journalist og anmelder Anette Grønholt Andersen har været en tur omkring boghylden, og fundet en lettilgængelig fagbog, der kort anmeldes.

Myter og Mysterier er en serie af lette fagbøger, målgruppen er store børn, og temaet er de uopklarede mysterier, som er blevet legender, og som befinder sig i brændpunktet mellem myte, overtro og videnskab.

Fortællingerne om uhyret i søen Loch Ness i det skotske højland er netop et af disse mysterier, og der er forsøgt talrige gæt og gisninger i forhold til de øjenvidneberetninger, der foreligger.

Bogen er opdelt i 23 kapitler og giver en grundig fremstilling af fakta - og fup - i fotografier, avisartikler og tegninger, samt en beskrivelse af de mange videnskabeligt orienterede forsøg på at løse gåden om uhyret.

 

Gode detaljer

Der bliver gået grundigt til værks, og bogen præsenterer en bred og omfattende viden på en lettilgængelig og spændende måde.

Layoutet med det mørke omslag og det redigerede foto med profilen af søuhyret, klæbet op med ru tape - en fin taktil detalje - understøtter indtrykket af mørk mystik.

Illustrationerne i bogen er meget forskelligartede og giver det indtryk, at materialet godt kunne stamme fra en opslagstavle, oversået med oplysninger i forbindelse med research. Faktaoplysninger er tilføjet som afrevne papirlapper, opklæbet med tape.

Indholdet er spændende, bogen fænger, og fortællingen lever. Der kunne dog godt være læst bedre korrektur, der er komma og bøjningsfejl, men generelt en velskrevet bog om emnet.

Kan anbefales.


Jesper W. Lindberg: Uhyret i Lock Ness. Illustreret. I serien Myter og mysterier. Omslag af Danielle Finster. Tellerup, 169 sider, 199,95 kr.


 

Læs flere korte og længere anmeldelser i Børn & Bøger.