Ugens artikel - uge 16, 2016: En anmeldelse

Ugens artikel - uge 16, 2016: En anmeldelse

Serie i humoristisk og ironisk stil.

Børn & Bøgers anmelder Kirsten Aggerholm har i denne uge fundet frem til to letlæste bøger, som anmeldes.

Jagten på stemmen er en ny miniserie på to bind under serien Vild Dingo. Bøgerne har tre drenge, Frej, Emil og Victor samt Victors lillesøster som hovedpersoner.

Frej og Emil er deres klasses ballademagere, som hele tiden bliver smidt ud af klasseværelset og sendt hen til skoleinspektørens kontor. Her møder de Victor, som er klassens nye dreng. Han bor hos en onkel, der køber gamle møbler og samler på sære ting.

Emil har startet en klub for ”de særlige”, de, der skal stille på inspektørens kontor. Han har også lavet regler for klubben, der siger, at medlemmerne ikke kan melde sig ud, og at han selv bestemmer det meste.

 

Et mystisk høreapparat

En dag, de roder i Victors onkels ting, finder de et høreapparat, som Frej tager i øret.

Der er en stemme, der taler i apparatet, og Frej lytter henrykt til, hvad der bliver sagt, men Victor er nervøs for, at onklen skal opdage, at de har taget noget. Stemmen leder dem til adressen Rolighedsvej 69.

Her sidder en gammel dame med candyflosshår og sover i haven. Stemmen siger, at de skal gå om bag huset og ned ad nogle trin, men nu har damen opdaget dem og kommer efter dem med sin hund, og de stikker af.

Drengene er dog så nysgerrige efter at finde ud af, hvor stemmen kommer fra, at de tager ud til Rolighedsvej igen, men nu har Victor lillesøsteren med. De går denne gang ned i kælderen, og stemmen siger, at de skal finde en kuffert.

Det lykkes dem at finde kufferten, men fru Candyfloss, som de kalder damen, og hendes hund fanger dem og spørger dem ud om høreapparatet, som har tilhørt hendes nyligt afdøde mand. Børnene render igen, men Emil har taget kufferten med.

 

Mange komiske detaljer

Næste dag står drengene igen uden for inspektørens kontor, men her dukker fru Candyfloss også op medbringende høreapparatet. Hun inviterer dem hjem og lover dem is, men hun forlanger at få en nærmere forklaring om høreapparatet.

De fortæller om stemmen, og hun vil med ud for at finde ud af, hvem stemmen tilhører. Efter nogle dramatiske oplevelser i damens kolonihave, opdager de, at stemmen tilhører fru Candyfloss’ opfinder-søn, og gåden er opklaret.

Bøgerne er skrevet i en humoristisk og ironisk stil med mange komiske detaljer, der understreges af mange farverige illustrationer, der giver et tydeligt indtryk af de bizarre begivenheder.

Det er to små, letlæste bøger for børn, der har lært at læse selv. Lix er 22.

 

Cornelia Strøh: Jagten på stemmen 1 og Jagten på stemmen 2. Illustreret af: Mads Themberg. I serien Vild Dingo. Gyldendal, hver 72 sider, 186,25 kr. pr. styk.


 

Læs flere korte og længere anmeldelser i Børn & Bøger.