Ugens artikel - uge 17, 2016: Anmeldelse af ny serie

Ugens artikel - uge 17, 2016: Anmeldelse af ny serie

Debutserie om drømme, venskaber og jalousi mellem veninder.

Børn & Bøgers journalist og anmelder Anette Grønholt Andersen har været omkring reolen og fundet to bind i en serie af Karen Vad Bruun, der anmeldes.

Skøn pige søges til større rolle i film!

Så er bolden givet op til et større drama mellem to veninder, hvor rollefordelingen på forhånd synes fastlagt, men der sker overraskende ting, når rollerne pludselig byttes om. Så kan det være svært fortsat at være bedsteveninder.

 

Ingen nemme løsninger

Stjernestøv er en ny serie for de 8-11årige og det er Karen Vad Bruuns debut som børnebogsforfatter. Den lyse 11-årige Lulu drømmer om en karriere som filmstjerne - det gør den mørke Selma slet ikke, men skuespil er hendes store interesse.

En dag kommer den store mulighed, der er casting på en spillefilm, hvor man søger en 10-12årig pige til en rolle. Det er Lulus store chance, og hun og hendes mor er fyr og flamme.

Lulu tigger Selma om at deltage, egentlig er hun ikke meget for det, men når Lulu nu synes, så lader hun sig overtale. Efter castingen bliver Selma bedt om at komme igen, men det gør Lulu ikke, og hun er knust.

Der bliver kold luft mellem de to, og Selma ved ikke, om hun tør sige ja til rollen, hvis det koster venskabet med Lulu. Det er et svært dilemma, og der er ingen nemme løsninger.

 

En rigtig pigebog

Stjernestøv handler om drømme, venskaber og også om knuste drømme og jalousi mellem veninder. En rigtig pigebog, som vil ramme målgruppen perfekt.

Serien er illustreret af svenske Jenny Kempe, der i en enkel og glad streg fanger pigernes skiftende sindsstemninger igennem forløbet. Forsideillustrationen kalder i glade røde og lyserøde nuancer - der koder for og garanterer rigtig tøseunderholdning med følelser, intriger og det hele - på pigelæserne.

Det er lette og velskrevne bøger, der rammer målgruppen.

 

Karen Vad Bruun: Den store chance og Knæk og bræk, Selma. Illustreret af Jenny Kempe. I serien Stjernestøv. Corto, hhv. 72 og 66 sider, 149,- kr. pr. stk.