Ugens artikel - uge 19: Clio Online relancerer Religionsfaget

Ugens artikel - uge 19: Clio Online relancerer Religionsfaget

Nyt løft til undervisningen i kristendomskundskab.

Børn & Bøgers redaktør Gitte Frausing har været på besøg hos det digitale undervisningsforlag Clio Online, der over det sidste års tid har relanceret deres læringsportaler på en ny platform.

Forlaget har netop afsluttet rækken af relanceringer med at give Danmarks største digitale undervisningsportal til kristendomskundskab den store overhaling.

• Hvad har overhalingen indebåret?

- Når de flere tusinde daglige brugere af Religionsfaget fremover besøger siden, vil de blive mødt af et helt nyt læringsunivers, fortæller Clio Onlines pædagogiske redaktionschef Marie Danø.

Clio Online har over det sidste års tid relanceret deres portaler på en ny platform, og nu har forlaget afsluttet rækken af udgivelser med en af landets mest velbesøgte læringsportaler Religionsfaget. Redaktionschef Marie Danø er meget tilfreds:

- Vi har glædet os til at relancere Religionsfaget, der er en af vores ældste portaler. Vi har gennemgået meget af materialet og inddraget feedback og ønsker fra brugerne, og vi er rigtig glade for resultatet.

 

Materialer til alle klassetrin

Lærerne i kristendomskundskab kan ifølge forlaget glæde sig til, at de nu kan bruge materialet mere målrettet mod de enkelte klassetrin. Den gamle religionsportal er nemlig blevet delt op i to, så der både er en ny portal til mellemtrinnet og udskolingen.

- Vi udgav Religionsfaget Indskoling i sommer, så med relanceringen af den gamle portal har lærerne i kristendomskundskab nu interaktive og altid opdaterede læringsportaler, som er tydeligt målrettet mod alle klassetrin, siger Marie Danø.

Den bedre målretning mod de forskellige klassetrin er en af kongstankerne bag relanceringen, fortæller redaktionschefen.

Brugerne ønskede undervisningsmaterialer, der kunne bruges på alle trin, og det har forlaget forsøgt at levere med nye portaler, der er opbygget omkring de gældende retningslinjer for undervisningen i kristendomskundskab.

- Vi har forsøgt at skabe et læringsunivers, der samler alt det bedste fra faget. Over det sidste år har vi gennemskrevet meget af materialet, så det er bedre målrettet mod de enkelte trin. Derfor kan portalerne efter vores mening være til stor hjælp for fagets lærere, beretter Marie Danø.

 

Endnu mere multimodalitet og interaktivitet

Clio Onlines mål med relanceringen er at skabe fremtidens bedste læringsportal til faget, og det har de ifølge Marie Danø kun kunnet gøre ved at lytte til brugerne:

- Brugerne af den gamle portal ønskede blandt andet endnu mere multimodalitet og interaktivitet. Derfor har vi gennemgået videoer, lydklip og medielinks og givet dem en mere fremtrædende placering og integreret dem bedre i teksterne.

- Det skulle gerne inspirere lærerne og gøre undervisningen sjov og motiverende for eleverne, siger Marie Danø.

Hun påpeger videre, at portalerne er bygget op efter Fælles Mål og inkluderer læringsmål, der gør det let at arbejde med målstyret undervisning. Hun fremhæver også de nye interaktive læseguides, der indtil videre kan findes på en del af teksterne:

- En af de fede, nye features er de interaktive læseguides, der støtter eleverne i læsningen og øger deres forståelse af fagteksterne. Det er vores måde at gøre det motiverende og lærerigt at arbejde med læseforståelse på, slutter Marie Danø.

 

Nyt fra Clio Online

Clio Online udvikler digitale læringsportaler og undervisningsmidler til grundskolen. 90 % af alle Danmarks grundskoler har i dag et årligt abonnement på en eller flere af Clio Onlines læringsportaler.

Ud over relanceringen af de hidtidige portaler, har Clio Online, der er Danmarks største digitale undervisningsforlag, i foråret 2016 lanceret fem helt nye portaler til undervisningen i de praktisk-musiske fag, som vi i næste uge bringer en præsentation af her på bloggen.

For yderligere information kan man endvidere kontakte kommunikations- og marketingchef Thomas Overholt Hansen, Clio Online, mobil 31 60 60 16, toh@clioonline.dk.