Ugens artikel - uge 36, 2016: Pluk fra boghylden

Ugens artikel - uge 36, 2016: Pluk fra boghylden

Superhelte, nørderi og action for alle pengene.

Børn & Bøgers journalist og anmelder Anette Grønholt Andersen har være omkring boghylden og fundet en debutroman, som anmeldes.

Det kan være uheldigt at skulle tisse lige netop i det øjeblik, hvor Tzorben, en repræsentant fra det Intergalaktiske Råd og totalt alien, ankommer fra rummet til hulen i træet for at gøre nogen til den fantastiske superhelt, der skal bekæmpe en ond superskurk og redde hele universet.

 

Morsomt og underholdende

Luke Parker, der er en notorisk tegneseriefreak på 11 år, må se sig distanceret af sin bror Zack, som bliver denne nogen, der får alle superhelteevnerne, selvom han ikke aner det fjerneste om, hvad det vil sige at være en superhelt.

Han er faktisk heller ikke helt klar over, hvilke superheltekræfter, det er, han egentlig er blevet udstyret med. Det bliver Lukes opgave at hjælpe den uerfarne helt, der navngiver sig selv ”Stjernefyren”, med at finde ud af, hvordan man egentlig skal gøre, og hvad det er for kræfter, han har fået.

Min bror er en superhelt er David Solomons debutroman, og målgruppen er fra 10 år og opefter. Her er nørderi, action og forviklinger for alle pengene, serveret morsomt og underholdende. Der er referencer til kendte tegneseriesuperhelte og science-fantasyuniverser; DC og Marvel, Star Wars og Star Trek.

 

En bog med appel

Omslagsillustration og vignetter er af Laura Ellen Anderson, forsiden glitrer i blåmetallic som en stjernehimmel. Skriften i lysende gul og med rød skygge er iøjnefaldende, og de to brødre i tegneseriestreg matcher aldersgruppen. Det er en bog med flot blikfang og appel.

Mens Zack er mere interesseret i den lækre pige fra klassen end i at redde universet, arbejder Luke utrætteligt på at få Zack til holde fokus på opgaven og på at opføre sig, som en superhelt gør.

Det kræver forklædning, snilde og at kunne holde på en hemmelighed. Det sidste er svært, og pigen Lara ender da også med at blive inddraget i projektet.

Men hvem er egentlig fjenden, og hvilken rolle spiller den tilsyneladende kiksede og tilforladelige ejer af Tegneserieparadiset, Christopher Talbot? Er han mon den, han giver sig ud for at være? Og hvad er det for noget med Tegneserieuniversets ombygning, der ligner en vulkan?

 

Absolut anbefalelsesværdig

I mellemtiden varsles Verdens undergang, Menneskeheden forbereder sig på udslettelsen - et kæmpestort objekt er på kollisionskurs med Jorden, og tiden er for alvor ved at løbe ud.

Samtidig bliver Zack bortført, og det bliver en kamp mod uret at finde ham, afsløre superskurken og nå at stoppe katastrofen, før den rammer. Vil det mon lykkes for Luke og Lara at befri Zack, og har han stadig de superkræfter, der er nødvendige?

Svaret får du kun ved at læse bogen - som er absolut anbefalelsesværdig!

David Solomons: Min bror er en superhelt. Illustreret med vignetter af Laura Ellen Anderson. Oversat fra engelsk af Christian Sand. Gyldendal, 304 sider, 149,95,- kr.

 


 

Læs flere korte og længere anmeldelser i Børn & Bøger.