Ugens artikel - uge 41: Pluk fra boghylden

Ugens artikel - uge 41: Pluk fra boghylden

Besat af en ond ånd.

Børn & Bøgers anmelder Kirsten Aggerholm har været omkring boghylden og ser her nærmere på anden del af en serie for piger med interesse for det overnaturlige.

Denne bog er en uafhængig fortsættelse af Sjælefred, og emnet er stadig ånder, der ikke kan eller vil ”gå over”. De to gennemgående personer, Ditte og Zack, havde også hovedrollerne i den første bog.

 

Noget er helt galt

Ditte er stadig bedsteven med Zack, der er computernørd og bekendt med hendes særlige evne til at se, hvad andre ikke kan. Dittes forældre er skilt, og hun bor hos faderen og hans nye kone, der venter barn.

Dittes klasse kommer på lejrskole, og pigerne leger ”ånden i glasset”, da der pludselig sker noget mærkeligt med klassekammeraten Bella. Kun Ditte ser et mærkelige blå lys fare ind i Bella, og hun bliver bange.

Hun beder sin skytsånd Marinus om at være hos Bella, fordi hun er forandret. Hun klistrer sig pludselig til Zack, som hun tidligere altid har betragtet som totalt latterlig. Da Bella er alene med Ditte, taler hun med en hæs mandsstemme, og hun har helt sorte øjne og en uhyggelig latter.

Ditte er nu helt sikker på, at noget er galt. Zack kan derimod i starten ikke se, at der er noget i vejen. Han tror bare, at Ditte er jaloux, og han vil ikke hjælpe. Ditte må selv klare at finde ud af, hvad det er for en ånd, der har besat Bella.

 

Uhyggelige hændelser

Hun beslutter derfor at udspionere Bella fra haven, når hun er i sit værelse. Hun bliver vidne til uhyggelige hændelser, hvor Bella blandt andet skærer sig i armene og krænger ansigtet helt om i nakken.

Ditte tilbringer nogle weekender hos moderen, og hun opdager til sin forbavselse, at de har en del til fælles. Situationen med Bella eskalerer, og hun er begyndt også at skære sig på halsen.

Zack er nu blevet overbevist om, at Bella er besat af en ond mands ånd, og med hans computerhjælp finder de ud af, at det drejer sig om en ubehagelig leder af et børnehjem, hvor han behandlede børnene meget dårligt.

Til overflod lå børnehjemmet faktisk i det hus, hvor Bella senere kom til at bo. Nogle af børnene har hævnet sig, så han er kommet af dage, før han var parat. Han vil derfor ikke slippe jordelivet godvilligt, men har haft held til at invadere Bellas krop, selv om han hellere ville have haft en drengekrop - måske Zacks.

 

Spændende historie

Problemet bliver løst med lidt åndelig hjælp, og selv om det selvfølgelig ikke er muligt, at en ånd kan indtage et menneske, skildres der dog nogle fascinerende teorier.

Historien er faktisk også mindst lige så spændende som den første, selv om det er meget forskellige situationer, der behandles.

Målgruppen er som for den første bog piger på 12-14 år med interesse for det overnaturlige.

Mette Klint: Kampånd. I serien Sjælefred. Dansklærerforeningens Hus, 200 sider, 198,75 kr.


 

Læs flere korte og længere anmeldelser i Børn & Bøger.