Forfatterpris

Læringscentrenes Forfatterpris ved Edvard Pedersens Biblioteksfond

Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre uddeler hvert år en pris til en dansk forfatter, der gennem sit forfatterskab har ydet et særligt skøn- eller faglitterært bidrag til børns og unges oplevelser og/eller viden. Prisen kan i nogle tilfælde deles mellem flere bidragydere til værket, hvis de anses for at udgøre det samlede forfatterskab.

Forfatterskabet symboliseres sædvanligvis gennem en enkelt titel, der er udkommet det seneste år forud for prisuddelingen. Titlen udnævnes til ”Årets Bog”. Prisen kan også gives for en serie eller andet, når blot en del af værket er udkommet i det pågældende år og opfylder kriterierne om bemærkelsesværdig kvalitet. I særlige tilfælde kan prisen uddeles til en illustrator alene, hvis denne har ydet en så fremragende indsats for børns og unges læseoplevelse, at det kan sidestilles med et forfatterskab.

Foreningens bestyrelse udpeger prisens modtager, og overrækkelsen finder sted i forbindelse med en årlig litteraturkonference. Prisen ledsages pt af 30.000 kr. doneret af Edvard Pedersens Biblioteksfond.