Årets Skolebibliotek 2014

Årets tema for nominering var Skolebiblioteket - skolens vindue ud og ind.

Årets Skolebibliotek præsenteres i samarbejde med hovedsponsor Dantek Library Solutions.

Vinderen af titlen Årets Skolebibliotek 2014 blev Skovbrynet Skole i Gladsaxe Kommune.

Prisen blev overrakt på Kommunernes Skolebiblioteksforeings årsmøde den 8. maj 2014 i Horsens.

Fængelsmuseet overrakte souvenirs til vinderne.

For præmieoverrækkelsen stod direktør Renate Nielsen, Dantek Library Solutions.

To glade vindere fra Skovbrynet Skole i Gladsaxe med det fysiske symbol på prisen.

Ud over æren vandt Skovbrynet Skole et unikt besøg på Fængselsmuseet i Horsens. Med transporten betalt skal to klasser fra skolen på tur, og der venter store oplevelser, når museets formidler viser rundt og fortæller et udpluk af de mange gode og vigtige fortællinger, der gemmer sig bag fængslets mure. 

Som fysisk symbol på prisen modtog Skovbrynet Skole et unikt kunstværk skabt specielt til lejligheden over teaet udblik til verden.

I finalen var ud over Skovbrynet Skole Rønbækskolen i Favrskov Kommune og Søndergades Skole i Brønderslev Kommune, som hver modtog en flot andenpræmie bestående af henholdsvis et klassesæt af Nicole Boyle Røstnes' bog Elverskud - Skæbnedans fra forlaget Alvilda med tilhørende besøg af forfatteren og et eksemplar af hver af titlerne i Turbineforlagets letlæsningsserier Billebøger, Jeg læser og Min første bog samt et års gratis abonnement på Læsemaskinen, som er forlagets digitale platform for læseletbøger.

Som noget nyt var der også en ekstrapræmie til en skole, der havnede lige uden for finalen. Præmien, der bestod af et 3D Europakort fra Brain-power.dk, gik til Løgstrup Skole i Viborg Kommune.

Projektmedarbejder Lars Hansen fra Turbine overrakte præmien til Søndergades Skole i Brønderslev Kommune.

Kommunernes Skolebiblioteksforenings formand Liselotte Hillestrøm overrakte Alvildas præmie til Rønbækskolen i Favrskov Kommune.

Til Løgstrup Skole i Viborg Kommune var der et 3D Europakort fra Brain-power.dk.