Årsmøde 2015

Kommunernes Skolebiblioteksforening afholdt sit årsmøde 2015 fredag den 8. maj på Det Ny Teater i København. Årsmødet blev sluttet af med en generalforsamling, hvor foreningen med en vedtægtsændring ændrede navn til Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre.

Årsmødet blev indledt med et indlæg af konsulent for pædagogiske læringscentre, IKT og dansk Morten Jensen, Frederikssund Kommune om det pædagogiske læringscenter i praksis. Link til Morten Jensens slides findes her (download via DropBox).

Årsmødet bød også på et musikalsk indslag om brug af musikals i samarbejde mellem skole og kulturskole ved komponist og musiker John Skou og vokal Louise Boisen.

Lektor Ole Christensen, Professionshøjskolen UCC talte om det pædagogiske læringscenter og skoleudviklingen (se slides her)

På generalforsamlingen supplerede foreningens formand Liselotte Hillestrøm, Hedensted Kommune, sin beretning. Beretningen kan ses på forenings gamle hjemmeside www.kfplc.dk.

Der var kåring af Årets Pædagogiske Læringscenter 2015 ved hovedsponsor Systematic. I pauserne var der kaffe og lejlighed til at se nærmere på deltaljerne i årsmødets smukke rammer. Der var også mulighed for at besigtige udstillinger og tale med sponsorerne bag prisen Årets Pædagogiske Læringscenter. Der var hovedsponsor Systematic, der blandt andet fortalte deltagerne om Danmarks nye fælles bibliotekssystem Cicero. Der var førstepræmiesponsor Klakx, hvor deltagerne kunne høre om, se på og eksperimentere med byggeklodsernes mange muligheder. Der var de to andenpræmiesponsorer; Clio Online og forlaget Meloni, der begge kunne fortælle om og fremvise nogle af deres undervisningsmidler. Endelig var der mulighed for at tale med næste års førstepræmiesponsor Lammhults Biblioteksdesign, som havde taget enkelte af deres produkter med til årsmødet.