Anmeldelse af Anne Marie Donslunds Jagten

Anmeldelse af Anne Marie Donslunds Jagten

Tankevækkende og vedkommende serie

Børn & Bøgers journalist og anmelder Kent Poulsen anmelder her det første af tre bind i Anne Marie Donslunds socialrealistiske spændingsserie Jagten.

Alineas Sort Læseklub udsender en samlet buket, et trekløver af i alt tre titler - Undercover, Branden og Kidnappet - af Anne Marie Donslund. De tre kan læses uafhængigt af hinanden som selvstændige titler, de er alle læsebearbejdet, letlæst med stor skrift og henvendt til tweengruppen.

Det er bøger fra den virkelige verden, socialrealisme med en kant af spændingsromanens uhygge og drama, her skal vi gå tættere på Undercover.

 

Flygtet fra et voldshelvede

Vores hovedperson Isabelle skildrer helt kort i slutningen af romanen sin virkelighed således:

Jeg er født i en dysfunktionel familie. Min far er i fængsel. Min mor er smådum. Min lillebror er ved at blive et voldsmonster. Og jeg selv er fuld af løgn.

Det er virkeligheden, hvor vi befinder os i provinsen, nærmere bestemt i Vestsjælland ved Fårevejle. Vores lille familie - mor og de to børn - er på flugt, gået under jorden, da faderen har vist sig at være et monster, en alkoholisk voldspsykopat, som har hærget de tre i et bizart voldshelvede.

Derfor er de nu inkognito flygtet fra København, har fået nye navne i håbet om en ny, rolig tilværelse her i Vestsjælland. Men det betyder en meget stor forsigtighed i forhold til den sociale virkelighed, både det nye sted som på sociale medier - ikke mindst hvad angår billeder, som jo i en digital verden findes og uploades overalt.

Faderens maniske voldsadfærd frygter de overalt. Derfor skifter moderen arbejde fra frisør til fabrik, deres hår farves, og de gør alt, ALT for at billeder fra fodboldklub og fest ikke lander i det offentlige rum, hvorfor hacking viser sig nødvendig.

 

Enorme udfordringer

Lillebror - Christian Eriksen, jo opkaldt efter ham! - har meget svært ved at klare de svære udfordringer, og det går da også galt i fodboldklubben med slagsmål til følge.

Isabelle træder i karakter som skytsengel, og det skønt forelskelse også er i spil, og gode venner har meldt sig til, for det er svært, voldstraumerne er voldsomme, og selv om også moderen er på og træder til, skal der kæmpes med de enorme udfordringer. Tankevækkende og vedkommende bog for tweens.

De tre titler er som nævnt selvstændige og uafhængige af hinanden, og der kan hos forlaget frit tilgængeligt downloades udarbejdede læseforståelsesopgaver.

  

Anne Marie Donslund: Undercover (se øverst), Branden og Kidnappet. I serien Sort Læseklub, Jagten. Alinea, hhv. 172 og 154 sider, 237,50 kr. pr. stk.