Pluk fra boghylden

Pluk fra boghylden

Skildring af hændelser.

Børn & Bøgers anmelder Kirsten Aggerholm har været omkring boghylden og fundet en bog med en mystisk titel, som anmeldes:

Romanen er en debut, og den har ifølge forfatteren, fået sin underlige titel, fordi ordet har noget mystisk over sig.

 

Livet begynder, når man flytter hjemmefra

Historiens hovedperson Karla flytter hjemmefra, fordi hun skal begynde at studere på Odense Universitet. Hun skal læse journalistik, det har hendes klasselærer anbefalet. Karla kan ikke rigtig finde ud af, hvad hun vil med sin nye frihed.

Hun er kommet til at anskaffe sig en ny ven, som hedder Viktor, og han tager hende med ud at drikke øl. Viktor har en kæreste, som han ikke ser, så han flytter ind hos Karla på hendes kollegieværelse. Han siger underlige ting og bruger ord, hun ikke forstår. Han bruger også ord forkert.

Alting er temmelig rodet og fjollet. Karla pjækker fra universitetet og gør kun, hvad hun har lyst til. Viktor skaffer hende forbindelse til internettet, og hun finder livet underholdende, bare man har internetforbindelse og en ven - og det begynder først, når man flytter hjemmefra.

Karla har en talefejl, hun stammer, og hun har hele barndommen gået til talepædagog, så hun er blevet god til at holde kunstpauser. Hun synger også meget, for hun har opdaget, at man ikke kan stamme, når man synger.

Viktor ryger den ene joint efter den anden og opfører sig i det hele taget tåbeligt. Han er heller ikke til at stole på. Efter nytår, hvor Karla er blevet fornærmet på Viktor, smider hun ham ud. Hun indser også, at hun ikke kan bestå sin eksamen, fordi hun har pjækket for meget.

 

Ingen egentlig handling

Hun har i virkeligheden slet ikke lyst til at blive journalist. Hun tager hjem til forældrene på Lolland, men da hun ikke har fortalt dem, at hun har droppet universitetet, tager hun tilbage til Odense. Her bliver hun gode venner med Viktor igen, fordi hun alligevel ikke kan undvære ham.

Det er en historie uden egentlig handling, bare forskellige hændelser. Den er holdt i en ungdommelig jargon om meget ungdommelige tildragelser. Karla lever bare sit liv, uden at man kan få øje på nogen mening.

Det er så et temperamentsspørgsmål, om man synes, det er interessant nok til at være læseværdigt!

Laura Ringo: Cremasterrefleksen. Gyldendal, 187 sider, 229,95 kr.