Reportage fra fejringen af vinderne af Avisen i Undervisningen

Reportage fra fejringen af vinderne af Avisen i Undervisningen

Avisen i Undervisningen - Nyhedsugen.

Landskonkurrencens to vinderklasser i Nyhedsugen blev fejret på Københavns Rådhus. Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen var med og skriver om begivenheden følgende:

I alt har 917 klasser med i alt imponerende 20.205 elever fra 6. til 10. klasse fra hele landet deltaget.

Det var en stor dag på Københavns Rådhus, da man atter lagde festlokalet til den traditionsrige præmieoverrækkelse for årets to bedste avisudgivelser - produceret af skoleelever i Nyhedsugen - og på nu det 25. år har dette epokegørende projekt engageret elever landet over i samarbejde med landets aviser.

 

Alle kompetencer i spil

Vi har her med et imponerende flot undervisningsprojekt at gøre, og tusinder af elever og klasser har deltaget igennem alle årene. Må det fortsætte!

For Nyhedsugen er på alle tænkelige måder et drømmeprojekt, et didaktisk superprodukt, et undervisningsforløb, der opfylder ALLE tænkelige mål og mere til for et undervisningsforløb. I sin grundform tilgodeser den fantastisk mange undervisningsmæssige muligheder, og kompetencer af enhver tænkelig art sættes i spil.

Det er nærmest et ideelt undervisningsforløb, ja et eksempel på et eksemplarisk undervisningsforløb, hvor der er opgaver til alle i klassen uanset kompetencer og styrke. Samarbejdet er i højsæde, sociale kompetencer konstant i spil, tværfagligheden indlysende, de kreative processer i den grad i spil, det æstetiske og fagligheden.

Alle tænkelige digitale devises og kompetencer er nærmest forbilledligt i gang, eller kort sagt er Nyhedsugen bland landets allerbedst tænkte undervisningskoncepter. Så er det sagt!

Roserne skal derfor gå til Avisen i Undervisningen, Pædagogisk LæringsCenterForening og Dansklærerforeningen, som i samarbejde med den største del af de danske dagblade vedholdende har gennemført dette imponerende og eksemplariske undervisningstilbud.

 

Flot arrangement

Årets tema var ! Det har eleverne været overalt i landet, og et fint system af dommerkomiteer har filtreret og vurderet, som så til slut har udløst to vindende klasser en fra hver af kategorierne 6.-7. klassetrin og 8.-10. klassetrin.

Lad os gå til de dygtige og stolte vindere:

7.x, Hareskov Skole i Furesø Kommune med avisen Påstanden indsendt til Berlingske Tidende, og 8.-9. klasse, Brædstrup Kristne Friskole med avisen Onsight indsendt til JydskeVestkysten.

 

Ved overrækkelsen var der flotte og meget rosende taler ved Aslak Gottlieb fra Avisen i Undervisningen, Jesper Christensen, børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Lisbeth Johansen, Pædagogisk LæringsCenterForening og Chili Klaus, årets dommerformand.

Overrækkelsen blev overværet af mange repræsentanter fra de to skoler og kommuner, naturligvis stolte forældre, mediemennesker og de involverede organisationer i Nyhedsugen. Det var et meget flot arrangement, og så var der naturligvis dømt pandekager - de verdensberømte rådhuspandekager, forstås!

Prisen blev overrakt til de to vinderskoler af årets dommerformand Chili Klaus.