Samtale med en ny forlægger

Samtale med en ny forlægger

Et nyt forlag har set dagens lys!

Børn & Bøgers anmelder og journalist Kent Poulsen har på Bogforum i Bella talt med Per Straarup Søndergaard, der har startet et nyt forlag til udgivelse af specialpædagogisk litteratur: Straarup&Co:

Man tænker, det er da ikke muligt for et nyt forlag at kaste sig ind på det i forvejen tætpakkede forlags- og børnebogsmarked med over 2.000 årlige udgivelser. Men det er det, for på netop afviklede Bogforum i Bella havde dette nye forlag - Straarup&Co - sneget sig ind med en markant, fin lille udstilling hos de gode venner fra Specialpædagogisk forlag.

 

Klar udgivelsesstrategi

Netop her møder Børn & Bøgers udsendte den stolte og meget glade forlagsdirektør Per Straarup Søndergaard, som beredvilligt fortæller om sin drøm, der er blevet til virkelighed.

Mange med kendskab til branchen og børnelitteratur, vil nok nikke genkendende til navnet Per Straarup Søndergaard, for han er kendt fra arbejdet hos forlaget Turbine og som forfatter til over 200 bøger af forskellig slags.

Indledningsvis fortæller han, at forlaget blev startet den 1. marts 2017, altså for kun godt et halvt år siden, og allerede nu har forlaget udgivet over 80 bøger. Det må siges at være imponerende!

På spørgsmålet om, hvorfor Danmark skal have endnu et bogforlag, falder svaret prompte og uden tøven, at forlaget arbejder med en mission og klar profil inden for letlæsning, hvor man vil arbejde i dybden i tæt samarbejde med grafikere og illustratorer, men også med lærere - og man topprioriterer kvalitet i alle processer.

Dybde i stedet for bredde skal være et adelsmærke for forlaget. Letlæsningsbøger af højeste kvalitet - i det specialpædagogiske felt.

Udgivelsesstrategien har fra starten været klar, fortæller Per Straarup Søndergaard. Produktionen baserer sig altså på letlæsningsbøger, fag- og skønlitteratur, for små, børn og ikke mindst unge i begge genrer. Man vil gerne bidrage til at skabe de gode læsefærdigheder med god kvalitet i produktet.

 

Det digitale ingen trussel

Adspurgt om så ikke det nye digitale marked kunne være en trussel, svarer han, at her er ingen bekymring. For netop det specialpædagogiske område er mere end velegnet til digitaliseringen med alle de tekniske muligheder, det giver for læreren og læseren, nye selvvalgte fonte, større skrift, lydaktivering osv. - så den er forlaget helt med på, og derfor: Laves alle bøger både som bog og e-bog.

Hvordan ser udviklingspotentialerne og fremtiden så ud med disse nye forlagsbriller på? Til det svarer Per Straarup Søndergaard, at det er meget vigtigt for ham og forlaget at være i dialog og samarbejde med brugerne.

Derfor er et opsøgende samarbejde med skole en vigtig prioritet, netværksmøde og lignende et fokusområde, som forlaget gerne vil deltage i. Endvidere nævner han det nordiske som et område, der har potentialer, og så pointeres vigtigheden af også at være til stede på flere platforme.

Der er overbevisende tro på fremtiden her ved det nye forlag, og starten er da også flot og imponerende - og glad er direktøren!