Ugens artikel - uge 20, 2016: Fem nye læringsportaler har set dagens lys

Ugens artikel - uge 20, 2016: Fem nye læringsportaler har set dagens lys

De praktisk-musiske fag får ny digital dimension.

Børn & Bøgers redaktør Gitte Frausing har talt med pædagogisk redaktionschef Marie Danø fra landets største digitale undervisningsforlag, Clio Online, der netop har lanceret fem nye læringsportaler til de praktisk-musiske fag for at styrke et fagområde, der ifølge forlaget har hungret efter gode undervisningsmaterialer.

Baggrunden for lanceringen er, at det i mange år har været vanskeligt at finde gode didaktiserede læremidler til de praktisk- musiske fag. Men det er slut nu, idet forlaget har lanceret de fem nye læringsportaler til håndværk og design, musik, billedkunst, madkundskab samt idræt til mellemtrinnet.

Ifølge forlaget sætter læringsportalerne nye standarder for brugen af digitale læremidler i de praktisk-musiske fag.

- Alle fem læringsportaler er ligesom vores øvrige portaler opbygget efter Fælles Mål. De har komplette årsplaner og masser af forløb, og de er ikke mindst spækkede med tekster og aktiviteter fyldt med videoer, billeder og interaktive elementer, siger Marie Danø og tilføjer med et glimt i øjet:

- Det er læremidler, hvis lige aldrig er set inden for de praktisk-musiske fag.

 

Massiv interesse fra lærere

Det er ikke kun hos Clio Online, der er begejstring for det nye materiale. Allerede inden lanceringen havde mere end 1.200 lærere skrevet sig op til at prøve de nye læringsportaler, og i løbet af de første uger har endnu flere skoler skrevet sig op til en gratis prøveperiode, fortæller redaktionschefen.

- Interessen for de digitale læringsportaler har været enorm, og de første brugere har været meget begejstrede for indholdet på dem, siger hun og fortsætter:

- Undervisningen i de praktisk-musiske fag har helt indlysende en stor praktisk dimension, og derfor har det også været enormt væsentligt for os, at portalerne har masser af praktiske aktiviteter og er fyldt med inspiration i form af videoer, lyd og billeder.

- Samtidig er de fem nye læringsportaler responsive. Det betyder, at de er optimeret til alle digitale enheder. På den måde kan både lærere og elever have læring med overalt, forklarer Marie Danø.

 

Inviterer brugerne med

De fem nye portaler vil løbende blive opdateret med nyt materiale. Clio Online opfordrer som altid lærerne til at komme med feedback og forslag til nyt indhold.

- Vi bruger aktivt brugernes ønsker og feedback i udviklingen af vores andre portaler, og det vil vi selvfølgelig gerne fortsætte med på de nye praktisk-musiske læringsportaler, siger pædagogisk redaktionschef Marie Danø.

De nye læringsportaler blev lanceret i løbet af marts og april og kan findes via clioonline.dk. Læs mere om portalerne i Børn & Bøger nr. 4, hvor Gitte Frausing har talt med fagredaktørerne af de fem nye portaler.